2024/05/07

 

Marios – mūsų krašto įvaizdis. Koks jis yra ir gali būti?

Mariose dažnai vyksta įvairios žvejų varžybos, pakrantėse poilsiauja gamtos mylėtojai.

Bronislovo Juodviršio nuotrauka

Smagu, kai atvykusieji į Kupiškį pasako ką nors gera apie miestą, žmones, gamtą, marias. Norisi tikėti, kad maloniai kalba ne tik iš mandagumo. Kai kas nors paklausia, kas yra patraukliausia Kupiškyje, pirmiausia į galvą ateina, žinoma – marios.

Ir didžiausias kritikas pasakys: marių pakrantės tikrai dabar yra pilnos gyvybės. Kai gražūs orai savaitgaliais, visos poilsiavietės šurmuliuoja, iškylautojai pramogauja, maudosi, deginasi, žvejoja. Kai kas dėl to paniurzga, trikdoma arti gyvenančiųjų ramybė, supyksta ir savieji žvejai, kai į jų pamėgtas vieteles taikosi atvykėliai iš Panevėžio, vilniečiai ar kauniečiai. Taigi kieno yra daugiau nei prieš tris dešimtis metų užtvenktas Lėvens tvenkinys?
Galima sakyti, kad šie dideli gražūs vandenys yra visų mūsų turtas, kaip ir kraštovaizdis, kuriuo galima gėrėtis, oras, kuriuo visi kvėpuojame.
Bet kokiam turtui prižiūrėti reikia ir protingo šeimininko, kuris būtų tvarkingas ir svetingas. Marios nebėra tik natūrali gamta, dabar čia jau daug padaryta žmogaus labui ir tuo patogumu reikia nuolat rūpintis.

Plačiau skaitykite „kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video