2024/05/10

 

Dekanato Šeimos centras sutuoktinius pakvietė į sąskrydį

Sekmadienį Kupiškio dekanato Šeimos centras surengė šeimų sąskrydį. Bendrauta ir parapijos salėje, ir gamtoje, prie marių.

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Sekmadienį Kupiškio dekanato Šeimos centras parapijos šeimas bei svečius iš kitų dekanatų sukvietė į šeimų sąskrydį „Gailestingumo metai ir šeima“. Renginio metu netrūko įdomių paskaitų ir susitikimų, šeimos popietę turiningai leido prie Kupiškio marių.

Buriasi ne pirmą kartą

Sąskrydžio programa prasidėjo šv. Mišiomis Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje ir Santuokos sakramento įžadų atnaujinimu. Po jų šeimų sąskrydžio dalyviai sugužėjo į parapijos namų salę, visus sveikino Kupiškio parapijos dekanas Mindaugas Kučinskas.
Tokie šeimų susitikimai pamažu tampa gražia tradicija. Kupiškio dekanato Šeimos centro vadovė Violeta Senvaitienė pasakojo, kad panašus renginys buvo organizuotas ir praėjusiais metais. Jo metu kalbėta apie šeimos santykius, bendravimą, pastangas išlaikyti tarpusavio ryšį.
Suburti šeimas nuspręsta ir šiemet. Sulaukta ne tik vietinių, bet ir svečių iš kitų dekanatų – atvyko judėjimo „Sutuoktinių susitikimai“ dalyviai – poros iš Panevėžio, Anykščių. „Norėjome šeimas pakviesti pabendrauti, pasikalbėti. Šie metai popiežiaus yra paskelbti gailestingumo metais, tad susitikimui pasirinkta gailestingumo tema. Šeimoje tai labai svarbu, nes gailestingumas pasireiškia visur“, – kalbėjo V. Senvaitienė.

Plačiau skaitykite „kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video