2024/05/10

Ar sužinosime laiku, kad reikia slėptis?

Nerijus Kručas, Savivaldybės civilinės saugos vyr. specialistas.

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Neseniai posėdžiavusi rajono Ekstremalių situacijų komisija, be kitų klausimų, aptarė ir Kupiškio rajono kolektyvinių apsaugos statinių poreikį, ir galimas vietas, kad ištikus bėdai būtų kur gyventojams laikinai prisiglausti, pasislėpti.
Apie tai ir kitas civilinės saugos aktualijas pasikalbėjome su Savivaldybės vyriausiuoju civilinės saugos specialistu Nerijumi Kruču.

Labiau tinka taikos metu

Pasak N. Kručo, rajone yra numatytos 25 vietos, kur kilus ekstremaliai situacijai (potvynio, gaisro ir kt.) galėtų laikiną priebėgą rasti gyventojai. Šios laikinos slėptuvės yra pažymėtos specialiu ženklu – oranžiniu kvadratu su mėlynu trikampiu jo viduryje. Detaliau su šiuo sąrašu, tų patalpų valdytojais, jų plotu, kiek gali ten tilpti žmonių, galima susipažinti Savivaldybės interneto puslapyje. Visų šių patalpų būklė patenkinama. Tai reiškia, kad jose yra būtiniausia infrastruktūra. Esant reikalui, žmonėms būtų išdalyti minkštesni paklotai atsigulti, antklodės. Kol kas tų dalykų dar reikia. Finansavimo stoka neleidžia iš karto viskuo apsirūpinti. Civilinės saugos priemonių atsargos pagal galimybes nuolat atnaujinamos ir papildomos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video