2024/05/20

 

Lietingas turizmo sezono atidarymas ir jubiliejinė marių regata

Ši regata Kupiškio mariose – jau dvidešimtoji.

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį Kupiškis turėjo būti „ant bangos“. Planuota įvairiais renginiais prie marių, Aukštupėnų poilsiavietėje, atidaryti turizmo sezoną. Deja, subjuręs oras ne visus planus leido įgyvendinti. Vakaro koncertas Uošvės Liežuvio saloje atšauktas. Turizmo ir verslo informacijos centro dalis sportinių renginių neįvyko, bet tikri sporto aistruoliai vis dėlto įrodė, kad prastas oras jiems jokia kliūtis. Tradicinė Kupiškio marių regata, šiemet – dvidešimtoji, dalyvių sulaukė gana nemažai.

Regata – jubiliejinė

Nuo pat šeštadienio ryto oras nieko gera nežadėjo. Lietus, vėjas ir smarkiai kritusi temperatūra nemažai tų, kurie buvo suplanavę savaitgalį praleisti pamaryje, atbaidė. Žiūrovų, susirinkusių stebėti Kupiškio marių regatos, beveik nebuvo, bet dalyviai prasto oro neišsigando. Iš viso į jubiliejinę marių regatą, kurią organizavo Panevėžio jachtklubas ir Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centras, šiemet atvyko 20 buriuotojų.
Didžioji dalis – iš Panevėžio jachtklubo, taip pat iš Biržų, Vilniaus, Ukmergės ir Kupiškio. Marių bangas skrodė 15 laivų.

Atidarymo metu sportininkus sveikino Turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas, Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Zigmas Paulauskas, Panevėžio jachtklubo komandoras Jonas Rozis, buriavimo sporto propaguotojas Kupiškyje Gediminas Baltušis.
J. Rozis pasakojo, kad Kupiškio marių regata yra įtraukta į Lietuvos buriuotojų sąjungos metų buriavimo renginių tvarkaraštį. „Panevėžio jachtklubas tokių regatų, kurios įtrauktos į šį tvarkaraštį, per metus turi tris. Tai Kupiškio, Joninių regata Rubikių ežere, kuri šiemet jau 32-oji, ir Palūšės regata.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video