2024/05/20

 

Savivaldybės lankytojų saugumui – vaizdo stebėjimo kameros

Savivaldybėje praėjusią savaitę įrengtos keturios vaizdo stebėjimo kameros. Dar dvi stebi automobilių stovėjimo aikštelę.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos viešose vietose, padeda užtikrinti viešąją tvarką, tarnauja kaip prevencinė nusikalstamos veikos užkardymo priemonė.

Nuo šiol „budri akis“ stebės ir visus, užsukančius į rajono Savivaldybę. Praėjusią savaitę pirmajame pastato aukšte įrengtos keturios kameros, dvi stebi ir automobilių stovėjimo aikštelę. Tik ne kiekvienas atkreipia į tai dėmesį, mat iki šiol jokio užrašo ant durų ar viduje, kad filmuojama, nėra.

Įrengė šešias

Rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus Mariaus Mališausko teigimu, iš viso Savivaldybės pastate ir prie jo praėjusią savaitę buvo pastatytos ir įrengtos šešios vaizdo stebėjimo kameros. „Keturios filmuoja visą pirmąjį Savivaldybės aukštą, dvi – automobilių stovėjimo aikštelę“, – sakė M. Mališauskas.

Paklaustas, kodėl atsirado būtinybė jas įrengti, direktorius aiškino, kad visa tai – dėl Savivaldybės darbuotojų ir klientų saugumo. „Kai Socialinės paramos skyrius vėl sugrįžo į šias patalpas, labai padaugėjo Savivaldybės lankytojų. Norint užtikrinti viešąją tvarką, tiek darbuotojų, tiek lankytojų saugumą, priimtas sprendimas įrengti stebėjimo kameras“, – teigė administracijos direktorius.

Daugiausia rajono gyventojų užsuka būtent į Socialinės paramos skyrių. Anot pašnekovo, ne visi būna patenkinti priimtais sprendimais, todėl konfliktai galimi. Kituose aukštuose dirbančių Savivaldybės darbuotojų kabinetuose klientų sulaukiama mažiau, todėl nei antrajame, nei trečiajame kameros nėra įrengtos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video