2024/05/14

Pienės žydėjo ir jaunam, ir senam

Amatų kiemelyje šventės dalyviai pristatė savo rankdarbius.
Autorės nuotrauka

Dvidešimtą kartą Skapiškyje žydėjo teatrų festivalis. Šiemet jis sujungė visas kartas, neabejingas teatrui, kūrybai ir saulėtam pavasariui. Kaip ir kasmet šio renginio programa tęsėsi net tris dienas ir netrūko įvairių spektaklių, parodų bei koncertų.

Žiūrovai nepavedė

Teatriniai festivaliai Skapiškyje vyksta nuo 1997 metų – tada buvo surengtas pirmasis tarptautinis Šiaurės ir Baltijos šalių teatrų festivalis „Pienių vynas“. Per du dešimtmečius šis renginys pripažintas aukšto meninio lygio švente. Nuolat keitėsi jo programa ir kiekvienais metais festivalis buvo skirtas tam tikrai amžiaus grupei. Į „Pienių medų“ rinkdavosi vaikai ir jaunimas, į „Pienės pūko“ renginius – senjorai.

Švenčiant gana nemažą festivalio jubiliejų, šiais metais jo organizatoriai subūrė visas kartas ir nuo penktadienio vyko „Pienių medus“, „Pienų vynas“ ir „Pienės pūkas“. Paskutinę dieną pakalbinta renginių režisierė ir festivalio krikštamotė Vita Vadoklytė jautėsi šiek tiek pavargusi nuo šventės organizavimo rūpesčių, bet tvirtino, kad neturi teisės skųstis, džiaugiasi sėkmingai ir sklandžiai vykstančiais renginiais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video