2024/05/07

 

Kaimyniška bičiulystė – ir rūpesčiai, ir džiaugsmas

Kupiškėnų būrelis su renginio vedėja Stefute ūkininko sodybos kieme.
Autorės nuotrauka

Visada pravartu gerai sutarti su kaimynu: sulauksi patarimo ir pagalbos, kai bėda ištiks, ir pasikvies, kai šventę švęs. Šitaip biržiečiai bendrauja su kupiškėnais.

Anos savaitės penktadienį Vabalninko seniūnijoje pas pieno ūkio šeimininką Petrą Aukštikalnį surengta Piemenėlių, ganiavos pradžios, šventė. Jau septynioliktoji tokia, sukviečianti pieno ūkių šeimininkus iškilmingai palydėti karvių bandą į pievas, uždėti alyvų vainiką pieningiausiai karvutei, pasidžiaugti piemenėlių rateliais ir dainavimu, jaunimo šėlsmu, paskanauti ant laužo virtos sriubos, keptų šašlykų ir kiaušinienės, paragauti vyno ir biržietiško alaus, šviežių sūrių, gardžių užkandžių. Viskas nemokamai, dovanai, nes suburta daug rėmėjų, bičiulių ir verslo įmonių. Gausi draugija renkasi ūkininko kieme, pramogauja, lenktyniauja, bendrauja, politikuoja, šoka, juokauja ir šėlioja… Ir rimtai kalbasi apie pienininkų rūpesčius, protestus, lūkesčius.

Į kurią pusę gražioje sodyboje benuklystum, kur bepažvelgtum, ogi vis kupiškėnų pamatysi. Net ir garbingiausioje vietoje, prie scenos, prie mikrofonų. Ten – visiems iš televizijos ekranų pažįstama Stefutė (Violeta Mičiulienė) su Broniumi, šįsyk kaip šventės vedėjai, humoro grupės „Ambrozija“ nariai, rikiavę visą smagų vyksmą, atrakcijas, kalbas, pokštus ir anekdotus. Scenarijų Stefutė prisipažino už 50 eurų nusipirkusi iš Valinskų, anie, kaip ir šiedu, šventė savo sidabrines vestuves.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video