2024/06/08

 

Kaip užsidirbti jaunam – laimi aktyviausi

Mokiniai laukia ne tik vasaros atostogų pramogų, laisvės, bet ir suka galvą, kur galėtų tuo metu padirbėti ir papildyti šeimos biudžetą.
Valio Staburo nuotrauka

Per vasaros atostogas daugelis mokinių trokšta kažkiek užsidirbti. Deja, jų norai rasti laikiną darbelį ne visada išsipildo.
Ar gali jiems šiuo atveju padėti darbo birža? Ką apie mokinių įdarbinimą vasarą galvoja patys darbdaviai ir darbo ieškantis jaunimas?

Apie prioritetus

Panevėžio teritorinės darbo biržos Kupiškio skyriaus vedėja Genė Zulonienė sakė, kad mokiniai registruojasi darbo biržoje, nurodo, kokius darbus pageidauja dirbti. Yra išsiųsta darbdaviams keliasdešimt laiškų, kuriuose teirautasi, ar jie palaikys nors keletą darbo vietų norinčiam per vasarą padirbėti jaunimui. Kol kas darbdaviai dar svarsto ir aiškaus atsakymo iš jų negauta.

„Paprastai jie prioritetą skiria savo darbuotojų vaikams įdarbinti. Kasmet jaunimą braškių skinti ar kitų panašių darbelių nudirbti priima ūkininkai. Jie turi teisę tokiems talkininkams surašyti žemės ūkio paslaugų kvitą. Tas dokumentas reikalingas jiems atsiskaitant su Valstybine mokesčių inspekcija, kad įdarbino žmogų. Pernai pas ūkininkus dirbo iki 30 mokinių.

Norvegų ūkyje „Anderberis“, kuris yra mūsų rajone, ankstesniais metais mokiniai galėjo įsidarbinti skinti aviečių, ravėti. Šiemet kol kas tas ūkis su darbo birža dar nekontaktavo.
Dalis vaikų, ypač iš socialiai pažeidžiamų, daugiavaikių šeimų, siunčiami į viešuosius darbus, seniūnams sutikus, seniūnijose arba muziejuje, kultūros centre ir kitur. Visada vaikus įdarbina Subačiaus seniūnijos seniūnas.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video