2024/05/07

 

Ar Šimonyse, ar Amerikoje talkininkauti pas kaimynus smagu

Druskių kaime, Šimonių seniūnijoje, pasodinta maumedžių giraitė, 1200 šių sodinukų, dar po 500 eglių ir beržų.
Autoriaus nuotrauka

Balandį visur Lietuvoje buvo girdėti apie miško sodinimo talkas – nacionalinį visuotinį, miškininkų ir miškų savininkų, kaimo bendruomenių ir ūkininkų suorganizuotus miškasodžius. Kai kur talkininkus telkė visuomenininkai, kai kur miškininkai, į pastarųjų inicijuotą akciją Kupiškyje, berods, atėjo du aktyvūs kupiškėnai gamtos gražintojai. Ne visur pasyviai į šį kilnų gamtos ugdymo sumanymą atsiliepta.

Šimonių seniūnijos Druskių kaime, netoli Anykščių rajono ribos, nedidelio pušyno pašonėje, atokiau nuo kelio, balandžio 20 dieną irgi vyko miško sodinimo talka, pasodinta neįprasta šiam Aukštaitijos kraštui maumedžių giraitė. Talkininkų buvo geros dvi dešimtys.

Tokio miškasodžio iniciatyvos ėmėsi UAB „Dovalda“ vadovai ir darbuotojai, šimoniečiai miškininkai, miškų savininkai, į talką pakviesti Valstybinės miškų tarnybos specialistai iš Panevėžio ir kiti pagalbininkai.

Talką galima pavadinti ir tarptautine, mat kupiškėnams gelbėjo ne tik savieji ir iš gretimų rajonų atvažiavusieji, bet ir amerikiečiai, talkos iniciatorių kaimynai. Tie kaimynai – tai Ilona ir Kenas Vaitai (White), gyvenantys Amerikoje, Vermonto valstijoje, ir kasmet keliems mėnesiams atvykstantys į savo sodybą Kupiškio rajone. Čia kaimyniškai kasdien bendraujant ir kaimynams į talką pasisiūloma, o talka visada yra ne tik darbas, bet ir mielas bendravimas. Smagiai bendraudama talkininkų komanda netruko net ir lietingu oru užsodinti jaunuolynui paruoštą 2,38 ha plotą, 1200 maumedžių, dar po 500 eglių ir beržų sodinukų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video