2024/05/14

 

Naršė įstaigų metines ataskaitas

Įstaigų vadovai Tarybai pateikė praėjusių metų veiklos ataskaitas.
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį, balandžio 28 d., vykęs rajono Tarybos posėdis beveik visas buvo skirtas įmonių ir įstaigų praėjusių metų veiklos ataskaitoms, jų struktūros pokyčiams ir pavadinimams, įvairiems normatyvams bei veiklos vertinimo rodikliams patvirtinti.
Didelių diskusijų dėl šių klausimų nekilo. Visiems – pritarta. Matyt, rajono politikai buvo neblogai tas ataskaitas išstudijavę, opiausius klausimus išdiskutavę ar nutarę vėliau juos atskirai dar svarstyti.

Iš įdomesnių pasvarstymų galima paminėti, kad savo praėjusių metų veiklą pateikusi Kupiškio etnografijos muziejaus direktorė Violeta Aleknienė iš Tarybos narių sulaukė pasiūlymo keisti muziejaus darbo laiką. Pasak Tarybos nario Jono Jaručio, žmonės į tokias įstaigas dažniausiai užsuka savaitgaliais. Tad muziejus turėtų dirbti ir šeštadienį, ir sekmadienį. Poilsio diena galėtų būti pirmadienis ir antradienis. Posėdžio pirmininkas rajono meras Dainius Bardauskas pridūrė, kad tokio darbo grafiko reikėtų laikytis ir Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centrui. Aiškaus atsakymo į tuos pasiūlymus nesulaukta. Reikia manyti, kad netrukus į tai bus atkreiptas dėmesys.

Tarybos narys Aurimas Martinka politikams, kurie kritikavo labai painias ir didelės įstaigų ataskaitas, sakė, kad kitais metais visos kultūros įstaigų ataskaitos bus parengtos struktūrizuotai, pagal vienodą formą, kaip jau pateikia švietimo įstaigos.

Bene geriausiai buvo įvertinti Kupiškio kultūros centro praėjusiais metais nuveikti darbai. Ataskaitos pateikėjai, šio centro direktorei Jolitai Janušonienei, Tarybos nariai netgi paplojo. Vis dėlto ir ji sulaukė šiek tiek kritikos ir pastabų, ypač dėl didelės renginių bilietų kainos.

Pasak J. Janušonienės, nustatant bilieto kainą atsižvelgiama į renginio sąmatą, taip pat ir į gyventojų poreikius. Gautų pajamų vis tiek neužtenka padengti visoms įstaigos reikmėms. Reikia lėšų nebaigtiems po renovacijos atlikti darbams, išlaikyti kaimo padaliniams. Taigi ieškoma įvairių pajamų šaltinių.

Direktorė pabrėžė, kad bilieto kaina priklauso ir nuo atvykstančio pasirodyti kolektyvo profesionalumo. Statistika rodo, kad visgi kupiškėnai daugiausia ėjo į renginius, kurių bilietų kaina buvo 9–12 eurų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video