2024/05/14

 

Medžiotojai visiems reikalingi, už viską atsakingi

Ataskaitiniam susirinkimui vadovavo Albertas Audickas, sekretoriavo Jurgita Žiūrienė.
Autorės nuotrauka

Kupiškio medžiotojų bendruomenė vienija beveik puspenkto šimto narių, priskaičiavus ir žvejus, bus ir visas tūkstantis, o pridėjus draugijos narių žmonas, vaikus, artimuosius, susidarys keli tūkstančiai. Tad nenuostabu, kad kalba apie medžiotojus visiems suprantama ir svarbi, visi mano esą šios srities žinovai. Mat ir gamta yra visų, jos ištekliai – irgi visiems priklauso.

Medžiotojai yra veikliausi, gausiausi, visiems reikalingi, visų draugai ir pažįstami. Taigi ši draugija ataskaitiniame susirinkime, suvažiavus dvidešimties būrelių ir klubų atstovams, dalyvaujant svečiams, praėjusį penktadienį rajono Savivaldybės Žemės ūkio skyriaus salėje aptarė savo ketverių metų veiklą ir problemas, išsirinko valdybą ir vadovus. Kalbėdami apie savo veiklą, medžiotojai diskutavo ir apie žemės ūkį, ūkininkus, valdininkus, aplinkosaugos ir veterinarijos sritis ne dėl to, kad labai jos rūpi, o kad be medžiotojų visi kiti neišsiverčia, dirbdami savo darbus, medžiotojai talkina ir gelbsti visiems.

Medžiotojų darbymetis

Apžvelgiant darbus daug kalbėta apie bendradarbiavimą su aplinkosaugos, veterinarijos specialistais, su ūkininkais, miškininkais. Medžiotojų reikia kaimo žmonėms, kai prie sodybų įsiveisia bebrai, kai vilkai pernelyg įsidrąsina ganyklose, šernai pasėlius nusiaubia. Aplinkosaugininkai, rengdami reidus gaudyti brakonieriams, į talką šaukiasi draugijos narius. Pernai draugija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentu dėl gamtos išteklių saugojimo, mat tikslas visų vienas – sąžiningai ir apdairiai elgtis su gamtos turtais.

Prieš kelerius metus medžiotojai pasižadėjo draugauti su rajono ūkininkais, abiejų organizacijų vadovai netgi surūkė taikos pypkę šventėje prie Pyragių ežerėlio. Susirinkime dalyvavęs Lietuvos ūkininkų sąjungos rajono skyriaus pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius neprisiminė buvus kokių nors aštrių konfliktinių situacijų, bet nuoskaudų pasitaiko. Pastato pasėlių lauke medžiotojai bokštelį, tyko laimikių, o lauko šeimininkams užmiršta apie statinį pranešti. Automobiliais išvažinėja laukus ir ganyklas. Pasėliuose maitinasi medžiojamieji gyvūnai, ypač jie mėgsta žirnius, pupas, vadinasi, dalelė laimikio šventiniu lauknešėliu galėtų pasiekti bent prieš Kalėdas ir laukų šeimininkų stalą (medžiotojai į tokią pastabą reagavo šypsenomis).

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video