2024/05/14

 

Išsiskiriame pigiausiais butais regione

Butai atnaujintuose namuose, pasak ekspertų, šiuo metu gali būti apie 5 proc. brangesni, tačiau pirkėjas turėtų išsiaiškinti, kiek perkamo buto pardavėjai yra jau atsiskaitę už to namo atnaujinimą.
Autorės nuotrauka

Kasmet pavasarį artėjant šildymo sezono pabaigai ir žemės ūkio darbų pradžiai pagyvėja nekilnojamojo turto rinka.

Pasidomėjome, kokios gyvenamųjų namų, butų ir sodybų, garažų bei žemės sklypų kainos Kupiškyje ir kitose rajono vietovėse.

Namų ir butų kainos

Pastaruoju metu rajono laikraštyje bei internete bene daugiausia skelbimų apie parduodamus gyvenamuosius namus su ūkiniais pastatais ir kitais sodybos statiniais.

Kupiškyje už sodybas su žeme buvo prašoma nuo 16,5 tūkst. iki 45 tūkst. eurų, ir net 93 tūkst. eurų. Čia vieną kitą prastesnį medinuką galima įpirkti ir maždaug už 6 tūkst. eurų. Šimonių seniūnijoje sodybą galima įsigyti už 15–22 tūkst. eurų, Kupiškio seniūnijoje – 13,5–34 tūkst. eurų. Alizavos seniūnijoje – 10 tūkst. eurų, Skapiškio seniūnijoje – 9–25 tūkst. eurų, Noriūnų seniūnijoje – 24 tūkst. eurų, Subačiaus seniūnijoje – nuo 3 tūkst. iki 7–16 tūkst. eurų. Parduodamų sodybų kainas lėmė ne tik namų dydis, statybos metai, jų būklė, bet ir namų valdos dydis, nuo 7 iki 36 arų. Viena pardavėja sodybą norėjo parduoti kartu su 2,5 ha žemės, kuri yra prie sodybos.

Butų šiuo metu pirkti siūloma šiek tiek mažiau. Bene didžiausia yra 2 kambarių butų pasiūla. Kupiškyje, Kraštiečių mikrorajone, Krantinės gatvėje, tokį butą galima įsigyti už 14–15 tūkst. eurų. Arčiau centro be patogumų 2 kambarių butas buvo pardavinėjamas maždaug už 3 tūkst. eurų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video