2024/05/14

 

Seniūnas bijo išvežti statybines atliekas

Pertvarkius centrinę Skapiškio aikštę liko akmenų iš senojo jos grindinio, tačiau jų išvežti vietiniai gyventojai seniūnui neleidžia.
Autorės nuotrauka

Pačiame Skapiškio centre styro statybinių atliekų krūva, palikta iš čia vykusios kultūros namų renovacijos. Betoninius blokelius, plytgalius seniūnas Valdas Juškevičius žada išvežti šį savaitgalį vyksiančios švaros akcijos „Darom“ metu, bet liesti į krūvą suverstų akmenų iš senojo centrinės aikštės grindinio nieku gyvu nedrįsta. Seniūnijos vadovas teisinasi gavęs miestelio gyventojų nurodymą neišmesti šios neva istorinės vertybės.

Kaupė uždarbiui

Praėjusią savaitę Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros inspektorius Rimantas Adomauskas tikrino, kaip tvarkomasi Skapiškio seniūnijoje. Didelių bėdų nebuvo, tačiau kai kurių kaimų gyventojai dar mėgsta piktnaudžiauti ir savo atliekas išmeta į pakrūmes, apleistas teritorijas.

Važiuojant per Naivių, Tatkonių kaimus apleistuose laukuose buvo galima pastebėti masiškai išmestų plastikinių alaus butelių. Aplinkosaugos inspektorius sakė, kad daugelis gyventojų iki šiol kaupė šias atliekas tikėdamiesi, kad plastikinių butelių taromatai juos kada nors priims ir bus galima užsidirbti.

„Apie taromatus kalbėta prieš penkerius metus, todėl kai kurie gyventojai ėmė butelius kaupti. Atsimenu, esu viename Skapiškio miestelio tvarte aptikęs didžiulę krūvą tokių atliekų, o jų šeimininkas aiškino vieną dieną gerai užsidirbsiąs. Tik niekas nežinojo, kad taromatai priims specialiai paženklintus butelius. Taigi dabar tuos butelius ir meta lauk“, – kalbėjo R. Adomauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video