2024/05/14

Laikas pasirūpinti pašto dėžutėmis

Paskaičiuota, kad kas penktas Lietuvos adresatas turi netvarkingą pašto dėžutę arba jos visai neturi.
Autorės nuotrauka

Paštininkai pastebi, kad dar nemažai gyventojų neturi tvarkingų pašto dėžučių ir siuntas priima netikėčiausiose vietose: ant palangės, po durų kilimėliais ir net plastikiniuose maišeliuose. Žmonės ir įmonės raginami iki vasaros įsirengti ar atnaujinti gaunamų laiškų dėžutes. Antraip pašto siuntas, spaudos leidinius gali reikėti atsiimti tik teritoriją aptarnaujančiame pašte.

Ir maišiukuose, ir už rankenų

Šiuo metu Lietuvoje registruota beveik 2 mln. adresų. Lietuvos pašto duomenimis, kas penktas jų turi netvarkingą pašto dėžutę arba iš viso jos neturi.

Kupiškio gyventojams „Kupiškėnų minčių“ laikraštį nešiojanti Vitalija Pulikaitė sakė, kad dar daug jos aptarnaujamų gyventojų naudojasi pasenusiomis, suklypusiomis dėžutėmis, su surūdijusiais dangčiais. Ypač daug problemų platintojai kyla Kapų gatvėje.
„Dirbu dar tik trys mėnesiai, todėl negalėjau apklausti žmonių, kodėl jie nepasikeičia dėžučių. Yra ir tokių, kurie apskritai jų neturi. Tada laikraštį reikia palikti ir už durų rankenos, ir už šluotos. Tokias vietas mums nurodo patys gyventojai“, – pasakojo V. Pulikaitė.

Apie keistas vietas paštui palikti minėtai pašnekovei antrino ir platintoja Aldona Vasiliauskienė iš Noriūnų. Čia ji aptarnauja daugiau nei šimtą gyventojų.

„Gyventojai visai nesirūpina savo pašto dėžutėmis. Kai kurie jų iš viso net neturi – laikraštį prašo palikti net pakabintuose maišiukuose. Antri susikala medines dėžutes ir paskui skundžiasi, kad spauda sušlapusi. O ką man padaryti? Privalau prie kiekvieno derintis – einu į kiekvieną kiemą ir dedu ten, kur sutarta“, – sakė A. Vasiliauskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video