2024/06/09

 

Ambicingi planai – gaisrinė Subačiuje

Savivaldybių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos tebėra radikalių permainų sūkuryje.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Šalyje kuriama savanoriška ugniagesių struktūra. Nuo 2016 metų sausio 1 dienos įsigaliojo Priešgaisrinės saugos įstatymo pataisos, įteisinančios savanorišką ugniagesių veiklą. Pamažu turėtų išnykti etatiniai savivaldybių ugniagesiai.
Nepaisant to, rajono Savivaldybėje klaidžioja idėja Subačiuje statyti naują jai pavaldžios priešgaisrinės tarnybos pastatą.


Pirmieji savanoriai ugniagesiai – jau greitai

Naujos šios srities pertvarkos esmė – gaisrus savanoriai ugniagesiai padės gesinti profesionaliems sukarintų struktūrų ugniagesiams gelbėtojams iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento struktūrinių padalinių.
Kol kas į tokias permainas vis dar žiūrima nepatikliai, čia įžvelgiama ir neracionalių dalykų ir viliamasi, kad sveikas protas vis dėlto nugalės.
Tokia nuomonė susidarė apie tas naujoves pašnekinus atsakingus pareigūnus ir rajono vadovus.

Kupiškio rajono priešgaisrinės tarnybos viršininkas Algirdas Bočiulis sakė, kad šiuo metu prašymus tapti savanoriais ugniagesiais yra pateikę 15 asmenų. Šį mėnesį iškilmingai savanorio ugniagesio statusą turėtų įgyti pirmieji 6 asmenys.

„Balandžio 7 d. vyksiu į pasitarimą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente. Jo metu bus aptariamos savanorių ugniagesių struktūrų kūrimo aktualijos. Grįžęs galėsiu apie tai daugiau kažką konkretaus pasakyti“, – kalbėjo Savivaldybės ugniagesių vadovas.
Jis patvirtino, kad Subačiuje tikrai žadama statyti naują rajono priešgaisrinės tarnybos pastatą ir ten perkelti visą administraciją iš Kupiškio.
Net su rajono vadovais jau apžiūrėtas ir sklypas, tinkamas tam reikalui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video