2024/05/02

 

Aplinkosaugininkai išgelbėjo Račiupį

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros 2015 metų veiklos ataskaitą pateikusi įstaigos vadovė Vita Stančikienė akcentavo, kad vienas svarbiausių pasiekimų buvo iš teršalų išlaisvintas Račiupio upelis.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pasibaigus metams Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūra peržiūri nuveiktus darbus ir pasiektus rezultatus. Didžiausia 2015 metų sėkme rajono gamtos sergėtojai vadina iš teršalų išlaisvintą Račiupio upelį. Jo teršėjams skirtos nemažos baudos.

Nučiupo upelio teršėjus

Praėjusiais metais Kupiškio rajono aplinkosaugininkai gavo daugiau skundų dėl įvairių gamtos pažeidimų nei anksčiau. 2015 m. gauti 83 įvairūs pranešimai ir skundai. 37 iš jų pasitvirtino. 11 pranešimų gauta dėl ūkio subjektų galimai daromos žalos aplinkai ir 72 pranešimai dėl piliečių galimai daromų aplinkosaugos teisės aktų pažeidimų.

Vienas vis pasikartojančių pranešimų buvo dėl Račiupio upelio teršimo. Ir praėjusiais metais Kupiškio rajono agentūros aplinkosaugininkai pagaliau užkirto kelią šio vandens telkinio taršai.

„Keletą metų vasaromis gaudavome pranešimus dėl Kupiškio mieste, Energetikų gatvėje, Račiupio upelyje užteršto vandens. Pagal pranešimus atlikę patikrinimą teršimo nenustatydavome, nes upelio vandens drumstumas prasidėdavo prie geležinkelio ir tikrindami Račiupio upelį aukščiau teršimo židinio nenustatydavome. Aukščiau geležinkelio stoties bėgantis dešinysis Račiupio upelio intakas (griovys užaugęs medžiais ir vagoje auga vešli augmenija) dažnai būdavo išdžiūvęs“, – apie nuolatinius rūpesčius dėl Račiupio pasakojo Kupiškio rajono agentūros vedėja Vita Stančikienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video