2024/05/02

 

Ženklinti gyvūnų kupiškėnai neskuba

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau priima prašymus registruoti augintinius.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Nuo sausio 1 d. visi šunys, katės ir šeškai privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre. Kupiškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau pasiruošusi tvarkyti minėtą duomenų bazę, tačiau gyvūnų augintojai čia dar neskuba. Pageidavimų pažymėti mikroschema gyvūnus dar negavo ir veterinarijos klinika „Stalgvita“. Ši įmonė irgi pasirengusi atlikti tokias paslaugas, tik dar stringa prisijungimas prie registrų bazės.

Jau priima prašymus

Visi Lietuvos gyventojai, apsisprendę ženklinti ir registruoti savo augintinius, jau gali teikti prašymus Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Jos specialistai gali prisijungti prie bendro visoje šalyje Gyvūnų augintinių registro ir įrašyti mikroschemos duomenis.
Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorius Petras Svetickas „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad kol kas rajono gyventojai neskuba registruoti nei šunų, nei kačių, nei šeškų.

Naujai sukurta bazė – dar tuščia. Tai nereiškia, kad kupiškėnai iki tol nežymėdavo savo augintinių. Pasak pašnekovo, mikroschemas po oda pageidaudavo įleisti kilmingus gyvūnus laikydavę šeimininkai. Duomenys apie tai greičiausiai būdavo kaupiami gyvūnų draugijų bazėse.
„Dabar tokie duomenys bus bendroje informacinėje bazėje. Specialiu skeneriu mes nuskenuosime mikroschemos numerį ir jį įvesime į registrą. Čia taip pat bus rašomi duomenys apie tų gyvūnų vakcinavimą nuo pasiutligės“, – aiškino P. Svetickas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video