2024/03/29

 

Ilgai lauktas sniegas pareikalavo aukų

Sniego kasimą šią žiemą galima vadinti reta pramoga.
Raimundo Alešiūno nuotrauka

Kai jau rodėsi, kad sniegui prišaukti reikia burtų, jis ėmė ir po Kalėdų iškrito. Į gatves išburzgė kelininkų barstytuvai, valytuvai, patys gyventojai griebėsi kastuvų. Deja, ne visiems staiga atėjusi tikra žiema atnešė laimę – slidžiame kelyje žuvo viena rajono gyventoja.

Žuvo Panevėžio rajone

Sniegu padengto kelio išbandymas 1966 metais gimusios kupiškėnės J. K. laukė gruodžio 28 dienos rytą Panevėžio rajone. Čia kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai vairuodama automobilį „Audi 100“ moteris nereguliuojamoje sankryžoje lenkė krovininį automobilį, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančiu automobiliu „Nissan Qashqai“. Šį vairavo blaivus vyras, gimęs 1973 m., iš Panevėžio rajono.
Eismo įvykio metu žuvo „Audi 100“ vairuotoja.

„Nissan Qashqai“ vairuotojas išgabentas į ligoninę, jam nustatytas rankos spindulinio kaulo lūžimas, paskirtas ambulatorinis gydymas. Kartu su juo važiavę keleiviai taip pat patyrė traumas: 1987 m. gimusiam vyrui nustatytas galvos ir nugaros sumušimas, 1991 m. gimusiai keleivei nustatyti stuburo slankstelio lūžimai.
Eismo įvykio metu apgadinti abu automobiliai.

Nuo 6 iki 19 valandos

Krašto keliai Kupiškio rajone tą dieną buvo valomi nuo 6 valandos ryto. Per visą naktį kritusio sniego čia išvyko valyti ir kelių barstyti visi 5 Kupiškio kelių tarnybos automobiliai.
Kaip pasakojo minėtos tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius, sniegas nuo kelių tirpti nenorėjo, todėl po pietų barstyti reikėjo ir antrą kartą. „Žiemos sezono budėjimą mes pradėjome jau spalio 15 dieną. Per gruodį barstyti slidžių kelių vykome 8 kartus“, – apie vėluojančios žiemos darbus kalbėjo pašnekovas.

Šaltojo sezono metu, anot jo, tarnybos technika pasiruošusi dirbti nuo 6 iki 19 val. Iki išvažiuojant į kelius, apie jų situaciją praneša budėtojas. Jis apvažiuoja visus krašto, rajono kelius, seka orų prognozes ir organizuoja būsimus darbus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video