2024/05/06

 

Pas vaikų ligų gydytoją – su talonais

Vaikų poliklinikoje norint patekti pas pediatrą būtina registruotis iš anksto.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Nuo lapkričio 1 d. norint patekti pas gydytojus pediatrus taip pat kaip ir suaugusiųjų poliklinikoje privaloma registruotis iš anksto. Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro Vaikų ligų skyriaus pediatrai savo pacientus nuo šiol priiminės pagal talonus.

Nauja tvarka

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė paaiškino, kad vykdant Panevėžio regiono elektroninės sveikatos paslaugų priežiūros programą išankstinio registravimosi pas gydytojus tvarka įvedama ir vaikų poliklinikoje.

„Jau seniau įvedėme talonus pas šeimos gydytojus, paskui palaipsniui ir pas beveik visus kitus specialistus. Vaikų poliklinika buvo paskutinė, kur dar neveikė ši tvarka“, – sakė direktorė. Todėl nuo šiol iš anksto elektroniniu būdu, telefonu arba registratūroje bus privaloma registruotis ir pas gydytojus pediatrus.

Pasak D. Kulbokienės, šiuo pereinamuoju laikotarpiu sunkiausia registratorėms, kurios turi įprasti dirbti, bet visa tai laikina. „Kol kas, jeigu pacientai ir nebus prisiregistravę, gydytojai juos priims, tačiau reikia žinoti, kad registruotis galima ir iš anksto. Nuo šiol pacientai gali planuoti savo apsilankymą pas pediatrą. Visa tai daroma dėl to, kad nereiktų gaišti savo laiko ir laukti eilėje. Pacientai tiksliai žinos, kada turi ateiti, jiems ši tvarka bus daug patogesnė“, – tvirtino poliklinikos vadovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video