2024/05/06

 

Prieš šventes atgyja ir siuntinių paštas

Prieš didžiąsias žiemos šventes itin išauga Kalėdų atvirukų ir dovanų siuntimas.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Prieš Kalėdas itin padaugėja įvairių siuntų. Pašto paslaugomis daugiausia naudojasi užsienyje gyvenantys lietuviai, kurie siunčia dovanas į Lietuvą. Taip pat gyventojams vis dar reikia ir šventinių atvirukų.

Siunčia dovanas ir internetines prekes

Nuo gruodžio pradžios Lietuvos paštas ima jausti vis didėjantį pašto siuntų srautą ir toks suaktyvėjimas tęsiasi iki sausio vidurio.

„2014 metų duomenimis, gruodžio mėnesį daugiau nei trečdaliu išauga siunčiamų ir gaunamų siuntų skaičius. Prieš Kalėdas daugiau siuntų išsiunčiama ir Lietuvoje, ir į užsienio šalis“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Pašnekovė pastebi, kad šventiniu laikotarpiu labai padaugėja gaunamų siuntų iš įvairių užsienio šalių. Daugiausia siuntų prieš Kalėdas gaunama iš Kinijos, Lenkijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Didžiosios Britanijos. Siunčiamos ir svetur gyvenančių tautiečių dovanos savo artimiesiems, ir iš užsienio elektroninių parduotuvių užsisakytos prekės.

„Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad lietuviai įprato Kalėdų dovanas savo šeimos nariams, artimiesiems ir draugams pirkti internetu“, – pridūrė I. Dundulienė.

Stoties siuntos populiarėja

Įvairių siuntų daugėja ir Kupiškio autobusų stotyje. Nors čia nuo šių metų birželio įsikūręs siuntų skyrius paslaugų poreikio augimą jaučia kas mėnesį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video