2024/05/05

 

Į mugę geros nuotaikos ir pirkinių

Gražiausia išrinkta Antašavos bendruomenės eglutė.
Autorės nuotrauka

Artėjančių Kalėdų proga praėjusį šeštadienį Kupiškio centrinėje Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje Kupiškio rajono turizmo ir verslo centro iniciatyva pirmą kartą surengta šventinė mugė. Savo rankdarbius, Kalėdų šventės atributiką, maisto gaminius pardavinėjo rajono bendruomenių atstovai, bitininkai, verslininkai, jaunimo centras.
Buvo renkama gražiausia eglutė iš tų, kurias į aikštę mugės išvakarėse suvežė kupiškėnai.

Nuo ankstyvo ryto aikštėje rengtasi mugei. Buvo statomos palapinės, rūpinamasi prekystaliais, tvarkomos po nakties vėjo išvartytos eglutės, sustatytos fontano teritorijoje.

Netrukus susirinko ir mugės prekiautojai iš Salamiesčio, Šepetos, Adomynės, Antašavos, Šimonių, Naivių, Puponių, Kupiškio neįgaliųjų draugijos, Lukonių ir kitų vietovių. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendruomenė visus vaišino nemokamai skaniais blynais su uogiene ir obuoliene. Į šios mokyklos palapinę kupiškėnai skubėjo įsigyti ką tik moksleivių iškeptų dar karštų bandelių su džemu ir spurgų. Čia užsukę svečiai apdalyti ir mediniais plaktukais. Tai buvo užuomina į tai, kad šioje mokykloje ne tik moko skaniai valgį gaminti, bet ir kitų reikalingų profesijų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video