2024/05/05

 

Auklėjo netvarkingus šunų šeimininkus

Savo šunį netvarkingai vedžiojusi kupiškėnė užsitarnavo nemažą baudą.
Autorės nuotrauka

Kupiškio mieste atsiradus 50 dėžučių šunų išmatoms rinkti, aplinkosaugos ir policijos atstovai žada griežčiau kontroliuoti keturkojų šeimininkus. Ir praeitą trečiadienį vyko reidas, kurio metu stebėti šunis vedžiojantys gyventojai. Kai kuriems jų vis dar sunku elgtis kultūringai ir švariai.

„Dovanas“ paliko pievoje

Jau beveik mėnuo Kupiškyje veikia moderni tvarka šunis auginantiems gyventojams. Įvairiose miesto vietose stovi 50 dėžučių gyvūnų išmatoms surinkti, ir dabar priežasčių skųstis, kad nėra sąlygų savo keturkojus vedžioti tvarkingai, nebėra.

„Dėl šunų vedžiojimo mes vykdome reguliarius reidus. Seniau kildavo diskusijos su gyventojais. Mes kaltindavome, kad jie nesusitvarko savo šunų vedžiojimo vietos, o žmonės teisindavosi, kad nėra kur dėti paliktų išmatų. Dabar tam sukurtos patogios sąlygos ir reidus vykdysime dar dažniau“, – teigė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros inspektorius Rimantas Adomauskas.

Praeitą trečiadienio popietę jis kartu su Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūne Gintare Šližyte bei Savivaldybės specialistu Antanu Odinu vyko kartu stebėti, kaip kupiškėnai naudojasi naujove šunų vedžiojimo vietose.
 
Daug gyvūnų mylėtojų nesutikta, tačiau Račiupėnų pakraštyje savo šunelį išvedusi gyventoja iš karto patraukė reido organizatorių dėmesį. Trumpai pasivaikščiojusi šeimininkė be jokių maišelių suko namų link. Ją sustabdę pareigūnai įsitikino, kad moteris savo gyvūno „dovanas“ paliko pievoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video