2024/05/06

 

Miesto puošyba sukiršino ūkininkus ir vicemerą

Žalioje Krantinės mikrorajono aikštėje iš šiaudų sukurta originali šventinė kompozicija.
Autorės nuotrauka

Artėjant Kalėdoms šventiškai puošiamas miestas. Spalvingomis girliandomis, įvairiomis žiemiškomis kompozicijomis padabinti įstaigų, privačių namų pastatai. Kad kupiškėnai šv. Kalėdų lauktų dar linksmiau nusiteikę, nutarė prisidėti ir Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) Kupiškio skyrius. Sugalvota originali idėja – miestą papuošti ekologiška priemone – šiaudų spudulais. Nutarta į pagalbą pasitelkti ir rajono technologijų mokytojus, tačiau valdžios ši iniciatyva nebuvo palankiai sutikta.

Išdygo šiaudų kompozicija

Ketvirtadienio rytą Krantinės mikrorajone, priešais Meno mokyklą, kupiškėnai galėjo stebėti įdomų vaizdą – iš mašinos vyrai tempė ir erdvioje žalioje miesto teritorijoje dėliojo šiaudų spudulus ir iš jų pagamintas skulptūras. Netrukus čia atsirado šiaudinė prakartėlė, aptverta tokia pat šiaudine tvora, šalia įsitaisė šių metų simbolis – ožka. Tai – LŪS rajono skyriaus idėja prisidėti puošiant miestą.

Apie tai, kad ūkininkai turi imtis iniciatyvos ir papuošti miestą, pasak LŪS Kupiškio skyriaus pirmininko Zigmanto Aleksandravičiaus, svarstyta seniai. „Ūkininkų sąjungos nariams buvo išsiųstas laiškas, kuriame rašėme, kad ateina gražus metas. Ūkininkai turi technikos, pinigų, todėl sugalvojome, kad ir mes galime prisidėti, kad šventės būtų jaukesnės. Posėdyje nutarėme, kad turime kažką daryti. Tik laiko buvo likę nedaug. Kreipėmės į Kupiškio meno mokyklos direktorę. Sakome: duodame šiaudų, ko dar reikia, gal Dailės skyriaus mokiniai galėtų sugalvoti ir įgyvendinti originalią idėją. Gavome atsakymą, kad vaikai maži, be to, nėra ir tokių patalpų, kur šiaudų spudulai galėtų tilpti. Tada nuėjome pas laikinai Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pareigas einantį Vytautą Knizikevičių. Buvo paaiškinta, kad prisidėti galima, tačiau yra tvarka – tokius planus reikia įtraukti į mėnesio veiklos programą. Patarta laukti gruodžio 1-osios. Laukėme.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video