2024/05/01

 

Verslo įmonė ieško nišų įsilieti į Kinijos rinką

Su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir verslininkais iš Lietuvos. Sigita Kantautienė – antra iš kairės.
Nuotrauka iš asmeninio
 Sigitos Kantautienės albumo

Lapkričio 21–27 dienomis ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujama vyriausybinė delegacija, lydima grupės Lietuvos verslininkų, viešėjo Kinijoje. Ekonomiškai svarbiuose šios šalies miestuose – Pekine, Šanchajuje ir Sudžou apsilankę Lietuvos verslininkai susitiko su valstybės ir vietos valdžios institucijų pareigūnais, verslo įmonėmis, užmezgė naudingus kontaktus. Į šią kelionę Lietuvos pramonininkų konfederacijos kvietimu vyko ir UAB „Durpeta“ komercijos direktorė Sigita Kantautienė.

Plėtojami ryšiai su Kinija

Lapkričio pradžioje Kinija buvo įtraukta į sutrumpintą Lietuvos prioritetinių eksporto rinkų, į kurias, įvertinus jų potencialą, siūloma koncentruotis Lietuvai, sąrašą. Verslininkai tikina pastebėję tendencijas, kad Kinija numato ypatingą bendradarbiavimo su Rytų ir Centrinės Europos valstybėmis prioritetą. Verslo misijoje į Kiniją dalyvavo daugiau nei 40 Lietuvos įmonių atstovai iš transporto, technologijų, paslaugų sektorių, maisto ir gėrimų pramonės. Išvykos metu Lietuvos verslas turėjo puikią progą pasitikrinti savo galimybes ir surasti nišas įsilieti į Kinijos rinką. Pekine pasirašyta 11 svarbių ketinimo protokolų dėl konkrečių Lietuvos ir Kinijos įmonių projektų energetikos, logistikos, transporto bei kitose verslo srityse.

Kartu su verslininkais iš visos Lietuvos į Kiniją vyko ir vienos stambiausių Kupiškio rajono įmonių „Durpeta“ komercijos direktorė S. Kantautienė. „Mums prisijungti prie oficialios Lietuvos verslininkų delegacijos pasiūlė Lietuvos pramonininkų konfederacija, nes UAB „Durpeta“ priklauso durpių įmonių asociacijai, kuri yra viena iš konfederacijos narių. Kvietimas gautas dar rugsėjį. Sprendimą vykti priėmėme greitai. Visų pirma, įmonei reikia platesnio pasaulio matymo. Nors jau dabar savo produkciją eksportuojame į Urugvajų, Izraelį, Meksiką, Bahreiną, suprantame, kad Kinija – didžiulė valstybė. Sulaukdavome užklausimų dėl bendradarbiavimo iš šios šalies, tačiau jis nėra paprastas, nes tai – komunistinio režimo valstybė“, – pasakojo S. Kantautienė.

Kinams labai svarbūs yra oficialių pareigūnų vizitai – jei įmonės atvyksta kartu su oficialiais asmenimis, tai garantuoja didelį vietinių verslininkų pasitikėjimą.

„Kinijoje verslą plėtoti įmanoma tik su valdžios palaikymu, viskas vyksta politiniu lygmeniu. Bendravau su verslininkais, kurie plėtoja bendradarbiavimą su šia šalimi, jie pasakoja, kad tai nelengva – nuolat stringa mokėjimas, todėl baimės būta.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video