2024/05/01

 

Subatėnė režisierė apie patriotizmą ir darbą iš idėjos

Režisierė Violeta Mičiulienė, savo noru išėjusi iš darbo Subačiaus kultūros namuose, tvirtino, kad Subačiaus nepalieka ir žada toliau talkininkauti šio krašto bendruomenei rengiant įvairias šventes ir suėjimus.
Nuotrauka iš Violetos Mičiulienės
 asmeninio albumo

Pastaruoju metu daug Kupiškio kultūrinio gyvenimo permainų – nauji žmonės pradėjo vadovauti kultūros centrui, pradėjo dirbti keletas naujų specialistų. Vykstant šios veiklos srities darbuotojų ir kartų kaitai nestinga ir visokių intrigų. Intrigomis, įvairiomis spėlionėmis spėjo apaugti ir ilgametės Subačiaus kultūros namų režisierės Violetos Mičiulienės išėjimas iš darbo. Nuo spalio šie kultūros namai tokio specialisto neturi.
Kodėl nutarė palikti Subačiaus kultūros namus, pasiteiravome pačios V. Mičiulienės, o šio Kupiškio kultūros centro padalinio permainas pakomentavo ir šio centro direktorė Jolita Janušonienė.

Verda intrigos

„Nežinau, kas atsitiko kupiškėnams, kurie, kaip teigiama jų himne, yra geri žmonės. Pastaruoju metu Kupiškio padangėje kunkuliuoja intrigų sriuba. Nežinau, kam dėl to geriau. Buvo pasklidusios kalbos, kad mane išgrūdo iš darbo, kad neva nesutikau būti kažkurios iš partijų nare ir pan. Buvo ir patriotizmo stoką man prikišančių. Galiu tvirtai pareikšti, kad iš darbo manęs tikrai niekas neišgrūdo. Net prašė, kad pasilikčiau. Išėjau savo noru. O subatėnai gali būti ramūs – mano išėjimas laikinas. Čia mano namai. Čia aš, kur bebūčiau, sugrįšiu ir vienaip ar kitaip prisidėsiu prie vietinės bendruomenės kultūrinių reikalų“, – tvirtino V. Mičiulienė.

Pasak jos, dabartinis pasaulis nebe toks, koks buvo prieš 30–40 metų. Lietuvai gali dirbti žmonės gyvendami ir Etiopijoje ar Bahamuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video