2024/05/04

 

Prisiminimų vėrinys monsinjorui Klemensui Gutauskui

Kupiškio viešojoje bibliotekoje minėtos 100-osios monsinjoro Klemenso Gutausko gimimo metinės.
Autorės nuotrauka

Minint monsinjoro Klemenso Gutausko 100-ąsias gimimo metines praėjusį penktadienį organizuota konferencija „Tarnavau Dievui ir žmonėms“. Ji prasidėjo Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo JE vyskupas emeritas Jonas Kauneckas. Po pamaldų Kupiškio viešojoje bibliotekoje buvo skaitomi pranešimai, prisiminimais apie monsinjorą dalijosi jį pažinojusieji.

Atėjusių prisiminti – pilna salė

Penktadienio vakarą prisiminti šviesaus atminimo monsinjorą K. Gutauską susirinko pilnutėlė viešosios bibliotekos salė. Dvasininkas buvo pelnęs didžiulę tikinčiųjų, kunigų meilę ir pagarbą. Tolerantiškas, gebantis išklausyti, nemokėjęs būti išdidus, aukštinti savęs ir žeminti kitų. Tokį daugelis parapijiečių iki šiol pamena net 38 metus Kupiškio parapijos žmonių sielovada besirūpinusį monsinjorą.

Konferenciją K. Gutausko 100-osioms gimimo metinėms paminėti pradėjo viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė. Ji priminė dekano nuveiktus darbus kunigaujant Kupiškyje. Nuo 1964 m. balandžio 10 d. iki 1998 m. birželio 12 d. K. Gutauskas buvo Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų klebonas, Kupiškio dekanato dekanas. „Čia mano ilgiausias ir gražiausias laikotarpis. Pats stebiuosi, kad tiek metų sulaukiau. O ligotas buvau, operuotas daugybę kartų. Gailestinga Dievo ranka, gerų žmonių valia padėdavo vis lyg iš naujo gimti.“ Taip yra sakęs dekanas“, – jį citavo D. Bubulienė. Šviesus monsinjoro atminimas pagerbtas tylos minute.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video