2024/05/05

 

Savivaldybė planuoja naujo būsto plėtrą

Kiekvienam reikia savo inkiliuko.

Valio Staburo nuotrauka

Paviešinus faktą, kad rajono Taryba skyrė tarnybinį butą Savivaldybės teisininkei, kupiškėnai tai vertino nevienareikšmiškai. Kai kurie piktinosi, kad tokie butai neskiriami kitiems specialistams, pavyzdžiui, mokytojams, medikams. Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad nemažėja socialinio būsto laukiančių žmonių eilė.
Po tokios visuomenės reakcijos Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas sutiko išsamiau paaiškinti, kiek ir kokių butų turi Savivaldybė, kam jie skiriami, ar bus sprendžiama būsto stokos problema.

Būstas ir jo nuomininkai

Pasak M. Mališausko, Savivaldybė šiuo metu turi 260 būstų. Šių metų gegužės 28 d. Tarybos sprendimu, šis Savivaldybės turtas suskirstytas į dvi dalis – socialinį būstą ir Savivaldybei priklausantį nuosavybės teise.

Socialinių būstų šiuo metu yra 150. Iš jų apie 120 užimta. Laisvų turima maždaug 30, daugiausia kaime. Pastarieji butai yra labai prastos būklės, vargiai tinkami gyventi.

Kitų gyvenamųjų patalpų, kurios Savivaldybei priklauso nuosavybės teise, yra apie 110. Tai pora bendrabučių, butai, kurių gyventojai yra neišsipirkę. Tarp jų ir tie vadinamieji tarnybiniai butai, kurių yra 19. Iš jų 18 šiuo metu išnuomota, o vienas laisvas.

Kas yra jų nuomininkai? Dešimt butų išnuomota medicinos darbuotojams, penki – pedagogams, du – kultūros darbuotojams ir vienas – Savivaldybės teisininkei.

„Anksčiau Tarybos sprendimu buvo galima Savivaldybės būstus skirti specialistams, kurie susiję su Savivaldybe ir jos įstaigomis. Taip pat policijai. Pagal naują būsto skyrimo tvarkos aprašą, šio būsto nebegalima skirti policijos pareigūnams.

Socialinio būsto nuomos kaina – 0,23 Eur už kv. m, o Savivaldybei nuosavybės teise priklausančio būsto – 0,29 Eur“, – dėstė Savivaldybės būsto nuomos aktualijas pašnekovas.

Lėšos priežiūrai

M. Mališauskas pateikė duomenis, kiek Savivaldybė pastaraisiais metais skyrė lėšų savo būstui prižiūrėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video