2024/05/05

 

Apylinkių tyrėjai – arčiausiai gyventojų

Tadas Juodelis, pietinę Kupiškio miesto dalį iki Kupos upės kuruojantis policijos tyrėjas, su kolege Gintare Stukaite, kuri tokį pat darbą atlieka Alizavos apylinkėje.
Autorės nuotrauka

Pastaruoju metu policija stengiasi palaikyti kuo glaudesnį ryšį su visuomene. Kupiškis irgi ne išimtis. Yra rengiami įvairūs susitikimai su žmonėmis, steigiamos saugios kaimynystės grupės. Atsirado bendruomenės pareigūnai, kurie visame rajone dirba prevencinį šviečiamąjį darbą, susitinka su miesto gyventojais.
Vis dėlto dauguma gyventojų, kurie nenusižengia teisėtvarkai, nesusiduria su vagimis, chuliganais ir kitais viešosios tvarkos drumstėjais, nelabai žino, koks policijos pareigūnas kuruoja jų apylinkę, kaip prireikus su juo susisiekti. Yra manančių, kad palaikyti su tokiu pareigūnu ryšį atsiradus reikalui būtų efektyviau nei skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kas kur dirba

Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas sakė, kad Kupiškyje ir visose rajono seniūnijose dirba apylinkių inspektoriai-tyrėjai. Kupiškio miestas yra suskirstytas į dvi apylinkes. Šiaurinę miesto dalį iki Kupos upės kuruoja tyrėja Žydrūnė Kondrataitė, o pietinę iki Kupos upės – Tadas Juodelis. Alizavoje dirba tyrėja Gintarė Stukaitė, Kupiškio seniūnijoje – Viktoras Sokas, Noriūnuose – tyrėjas Artūras Begonis, Subačiuje – tyrėja Jolita Jakubauskienė, Skapiškyje – tyrėjas Ričardas Kiaulėnas, Šimonyse – Justinas Sinica. Jų kontaktus galima rasti ne tik internete, bet ir seniūnijose, Kupiškio r. policijos komisariate. Savo darbo metu apylinkės inspektoriai turi atsiliepti jiems skambinant į mobilų telefoną. Savo nedarbo metu apylinkės inspektorius privalo įjungti peradresavimą ir skambinančiajam atsilieps apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video