2024/05/05

 

Prosenelių krašte pritaiko socialinio darbo patirtį

Kupiškio jaunimo centro darbuotojų komandos narys Gytis Baltrūnas rūpinasi jaunais kupiškėnais, pakliuvusiais į sunkią gyvenimo situaciją.
Autorės nuotrauka

Pastaruoju metu Kupiškio jaunimo centre pasikeitė beveik visi darbuotojai. Bene naujausias žmogus čia Gytis Baltrūnas, tik pusantro mėnesio dirbantis su nesimokančiu, nedirbančiu ir neaktyviu jaunimu. Kitaip sakant, jis yra vietos jaunimo garantijų iniciatyvos projekto koordinatorius.

Didelę socialinio darbo patirtį turintis vyriškis į Kupiškį važinėja iš Anykščių rajono, Leliūnų kaimo, kur gyvena su šeima.

G. Baltrūno paprašėme plačiau pasidalyti savo darbo, studijų patirtimi, papasakoti apie save.

Akiratyje – pasyvus jaunimas

Pasak pašnekovo, darbo su neaktyviu jaunimu projektas bus įgyvendinamas trejus metus. Kupiškyje žengiami tik pirmieji jo vykdymo žingsniai.
„Mano akiratyje 15–29 m. jaunimas, kuris nėra registruotas darbo biržoje, niekur nedirba ir nesimoko. Bendradarbiaujant su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, darbo birža, rajono socialiniais darbuotojais, Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, probacijos pareigūnais, iki šiol pavyko rasti kontaktus maždaug su 12 tokių asmenų. Statistikos departamento duomenimis, šiai grupei priskirtinų jaunuolių Kupiškio rajone galėtų būti apie 180“, – apie savo veiklos pradžią pasakojo pašnekovas.

G. Baltrūno kuruojamai asmenų grupei priklauso įvairūs žmonės. Yra vienas metęs studijas aukštojoje mokykloje, vienas neįgalus asmuo, yra baigusių profesines mokyklas, buvusių vaikų namų auklėtinių, teistų lygtinai ir tokių, kuriems bausmės laikas atidėtas.
Kodėl žmonės atsidūrė tokioje padėtyje, priežastys irgi įvairios. Vieniems stinga socialinių įgūdžių, antri kenčia nuo alkoholio priklausomybės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video