2024/05/18

 

Paryžiaus tragedija – šalia kupiškėnų

Prie Prancūzijos ambasados Vilniuje žmonės reiškia užuojautą ir palaikymą teroristų atakas patyrusiems Prancūzijos gyventojams.
URM nuotrauka

Po praėjusį penktadienio vakarą Paryžiuje įvykusių terorizmo išpuolių sujudo visa Europa. Prancūzija ketina savo valstybėje saugumą sustiprinti tris ateinančius mėnesius. Nuo penktadienio šioje valstybėje policija gaudo išpuolio organizatorius. Jų ieškoma ir Belgijoje. Visai šalia įtariamųjų, toje pačioje gatvėje, pasirodo, gyvena ir buvusi kupiškėnė Fausta Gharib. Moteris sutiko papasakoti apie savo šeimos ir kitų gyventojų baimę dėl terorizmo bei sunkų pirmadienio rytą po baisių įvykių. Savo draugių, kolegių sūnų gedi ir Paryžiuje gyvenanti kupiškėnė Ina Valintėlytė.

Gyvena šalia įtariamųjų

Lapkričio 13 diena į Prancūzijos istoriją įeis kaip viena žiauriausių šios valstybės gyventojams po Antrojo pasaulinio karo. Per teroristų išpuolius žuvo 129 žmonės ir dar 350 buvo sužeista. Už virtinę atakų Paryžiuje atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ grupuotė.

Netrukus buvo suimta keletas teroristinio akto įtariamųjų. Visą savaitgalį vyko reidai ties Prancūzijos, Belgijos sienomis ieškant kitų žiauraus nusikaltimo prieš žmoniją dalyvių.
„Kupiškėnų mintims“ pavyko susisiekti su Belgijos sostinėje gyvenančia kupiškėne Fausta Gharib. Su savo šeima čia jau 10 metų gyvenanti lietuvė savo akimis mato, kaip jos gatvėje siaučia policija.

„Toje gatvėje, kur aš gyvenu, vakar policija sugavo šešis žmones iš tos grupuotės. Sakoma, kad tie gyventojai iš šeimos tų, kurie vykdė išpuolius Prancūzijoje. Man tikrai baisu – gyvenu šalia jų!“ – internetu pirmadienio rytą iš Briuselio kalbėjo jauna moteris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video