2024/05/18

 

Iš miesto šluojami rudens pėdsakai

Komunalininkai lapus grėbia visose miesto bendrojo naudojimo teritorijose – gatvėse, aikštėse, kapinėse ir kt.
Autorės nuotrauka

Nurudavusių, pageltusių medžių lapų kasdien iškrenta vis daugiau. Jie nukloja gatves, parkus. Lapų išgrėbimas ir išvežimas – nemenkas rūpestis miesto tvarkdariams. Lapų išvežimu iš miesto viešųjų vietų rūpinasi komunalininkai. Ar spėjama suktis?

Iš privačių kiemų neveža

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas teigė, kad komunalininkams miesto švara ir tvarka reikia rūpintis visais metų laikais. Ruduo – ne išimtis. Lapams ėmus kristi rūpesčių padaugėja. „Sugrėbtus lapus iš gatvių, skverų, parkų vežame kiekvieną dieną. Štai ir dabar tvarkoma centrinė miesto aikštė. Visi žalieji miesto plotai turi būti sutvarkyti“, – kalbėjo už tvarką mieste atsakingas specialistas.

Deja, dažnai matyti sugrėbtos ir neišvežtos lapų krūvos. A. Odinas pripažino, kad lapų visur labai daug, ir komunalininkai ne visada spėja tą pačią dieną juos išgabenti. „Kiek gali, tiek išveža, dabar lapų krenta daugiausia, tačiau gerai, kad orai geri ir leidžia dirbti“, – teigė pašnekovas.

A. Odinas pabrėžė, kad gyventojai negali iš savo privačių valdų sugrėbtų lapų vežti ir pilti į bendras krūvas: „Vežame tik tas krūvas, kurios yra ne privačiose valdose, bet valdiškoje žemėje – gatvėse, parkuose.“ Tačiau sugaudyti taip besielgiančius, pasak specialisto, sunkiai pavyksta. „Kai iš ryto važiuoju per miestą, dažnai matyti sukrautos lapų krūvos ten, kur visai nėra medžių. Žmonės privalo lapus kompostuoti, o jei to daryti nenori, turi juos vežti į žaliųjų atliekų aikštelę, įrengtą Byčiuose. Noriu žmonėms priminti, kad jie šios tvarkos ir laikytųsi“, – aiškino A. Odinas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video