2024/05/18

 

Apie neapšviestas kapines meras tiesiog nežinojo

Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas teigė, kad dar ne visos miesto ir rajono problemos jam yra žinomos. Apie jas rajono galvą dažnai informuoja ir patys gyventojai.
Autorės nuotrauka

Prie valdžios vairo stojus naujiems asmenims rajono gyvenimo pokyčių įvyko nemažai. Keičiasi vadovaujamus ir kitus postus turintys darbuotojai. Neišvengta pokyčių ir rajono Savivaldybėje – įvesta griežta darbo drausmė. Jau skaičiuojamos ir pirmosios valdančiosios daugumos klaidos. Apie visa tai pasikalbėjome su rajono vadovu Dainiumi BARDAUSKU.

Pradėkime pokalbį tuo, kas arčiausiai – tai darbo aplinka. Kalbama, kad Jums atėjus į valdžią darbo tvarka Savivaldybėje labai pasikeitė, atsirado gerokai daugiau drausmės.

Nepasakyčiau, kad sugriežtėjo. Atsirado arba bent jau bando atsirasti elementari tvarka, kuri turi būti kiekvienoje biudžetinėje organizacijoje. Galima išgirsti nuogirdų, kad kai kurie žmonės ateina į darbą su nuostata „ar būtina išsėdėti tą numatytą darbo laiką“. Tai – keista. Atėjus į darbą reikia ne sėdėti, o dirbti. Tik tuščiai išsėdėti darbo valandas nieko neveikiant tikrai sudėtinga. Tada norisi išeiti ir šukuoseną pasidaryti, kažką nusipirkti. Bandoma padaryti taip, kad žmonės pradėtų dirbti. Taip, kaip apibrėžia Darbo kodeksas. Jeigu yra darbo, tai ir pavakaroti neretai reikia. Savivaldybėje yra tokių žmonių, kurie tai ir daro arba nešasi popierius į namus.

O kaip Savivaldybės kolektyvo darbo mikroklimato gerinimas?

Aš manau, kad kol kas jis yra atsargus. Galbūt ir ne pats geriausias. Bet norėčiau pabrėžti, kad sudėtinga yra tiems, kurie ilgą laiką buvo įpratę vadovautis tokiu posakiu – „kartais ir darbe truputėlį būna darbo“. Jiems tvarka, reikalavimai gali pasirodyti neadekvatūs. Jeigu ateina žmogus ir neranda darbuotojo arba negauna norimo atsakymo, yra stumdomas ir varinėjamas, manau, kad tai nėra gerai. Naudodamasis proga prašau visų žmonių, kurie buvo nemandagiai priimti, aptarnauti ar tiesiog jautė, kad yra dirbtinai siuntinėjami vaizdžiai tariant nuo Einošiaus pas Keipošių, skambintų iš karto tiek man, tiek administracijos direktoriui. Tuos reikalus bandysime spręsti. Ir ne tik Kupiškyje Savivaldybei pavaldžiose struktūrose, bet lygiai taip pat seniūnijose, ligoninėje, pirminiame asmens sveikatos priežiūros centre. Apie tai pranešti būtina iš karto.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video