2024/05/18

 

Baseinas jau kitąmet: kaimynai žiūri skeptiškai

Naujoji valdžia taip pat kol kas nesuskaičiavo, kiek kainuos Kupiškio rajono biudžetui išlaikyti savo baseiną.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Kitais metais Kupiškio mieste žadama pradėti ilgai laukto baseino statybą. Planuojama, kad šis projektas bus kiek paprastesnis nei buvusios valdžios išsvajotas sporto kompleksas ir tarnaus daugiau mokiniams. Tačiau niekas dar nežino, kiek kainuos tokio statinio išlaikymas, koks bus jo poreikis. Tuo tarpu baseinus seniai išlaikančios kaimyninių rajonų savivaldybės sako, kad tai didelė prabanga ir reikėtų rimčiau pagalvoti, kuo mūsų kraštas galėtų išsiskirti iš kitų, kad vėliau nereikėtų nešti sunkaus akmens po kaklu.

Formuojamas sklypas

Jau kiek metų Kupiškio miesto močiutės negali valdžios priprašyti atidaryti viešąją pirtį, tačiau netoli tas laikas, kai galbūt turėsime ir visą baseiną su pirtimis bei sporto arena. Kitais metais žadama pradėti planuoto baseino statybą mieste. Šiuo metu yra formuojamas minėto objekto sklypas buvusių kareivinių teritorijoje.

Pasak Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko, šiek tiek bus koreguojamas ir pats baseino projektas. Visam tam reikės papildomų išlaidų.

„Planuojami smulkūs pakeitimai, tačiau kas investuota, nebus prarasta. Tik reikės atsisakyti kai kurių projekto idėjų: mieste nerengsime tinklinio aikštės, nepritaikysime valčių elingo. Bus sporto arena, baseinas, pirtys. Projektui perkelti į naują vietą reikės šiek tiek išlaidų, tačiau statybą planuojame pradėti kitais metais“, – kalbėjo meras.

Laukia valstybės paramos

Iš Valstybinių investicijų fondo tam bus skirta pinigų, tačiau, pasak kalbinto mero, nereikia tikėtis greitų baseino įkurtuvių. Valstybės investicijos šiam projektui, kaip prioritetiniam, planuojamos kasmet, bet negarantuojamos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video