2024/05/18

 

Padangų keitimu pasirūpinama iš anksto

Ugniagesių gatvėje padangas keičiantys specialistai savo klientus priima pagal iš anksto sudarytą eilę. Taip patogiau ne tik klientams – jiems nereikia laukti, darbus lengviau susiskirstyti ir patiems darbuotojams.
Autorės nuotrauka

Lapkričio 1–10 dienomis rekomenduojama pakeisti automobilio padangas į žiemines, nes nuo lapkričio 10 d. iki balandžio mėnesio vasarines padangas eksploatuoti draudžiama. Pasidomėjome, ar kupiškėnai nelaukia paskutinės minutės ir jau rūpinasi padangų keitimu.

Laikas keisti automobilio padangas

Reikalavimas keisti vasarines padangas šaltuoju metų periodu yra nustatytas Kelių eismo taisyklėse. Važiuoti su vasarinėmis padangomis šalies keliuose draudžiama nuo lapkričio 10 d. iki balandžio 1 d. Dygliuotas padangas leidžiama naudoti jau nuo lapkričio 1 d.

Paprastai vairuotojai nelinkę laukti paskutinės minutės, kad galėtų pasikeisti automobilio padangas, ir dauguma tai padaro iki lapkričio 1-osios, nelaukia, kol subjūra orai ir servisuose susidaro didelės grūstys.

Paskutinėms dienoms neatidėlioja

Individualios įmonės Byčiuose vadovas Povilas Jonuška pasakojo, kad šiais metais, palyginti su praėjusiais, jaučiamas žmonių aktyvumas keičiant padangas. „Išlieka tendencija, kad pasikeisti padangas žmonės rūpinasi iš anksto. Jas keičiame jau ketvirta savaitė, nors orai palyginti geri. Panašiai buvo ir pernai. Sunku pasakyti, kas tai lemia. Tikriausiai, klientai bijo eilių, nenori laukti. Tai gerai ir mums, nereikia skubėti, o tada ir darbo kokybė geresnė. Daugelis sako – geriau pasikeisiu dabar, nes iškritus sniegui patekti į autoservisą sunku“, – kalbėjo pašnekovas. Viena iš priežasčių nedelsti ir ta, kad žmonės labiau rūpinasi savo saugumu keliuose.

Pasak P. Jonuškos, dėl šios paslaugos besikreipiantys žmonės neretai klausia patarimo, kokias padangas rinktis, tačiau daugelis ateina informacijos prisirinkę internete, o ji toli gražu ne visada atitinka tikrovę. „Patarti renkantis padangas reikia, nes informacinėje erdvėje yra labai daug šiukšlių, teisingos informacijos – vos penktadalis“, – teigė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video