2024/05/18

 

Kas slypi už saugumo į skolą?

Kupiškio kultūros centro prieigas stebi kelios vaizdo stebėjimo kameros. Direktorės Jolitos Janušonienės teigimu, nuo šiol viešoji kultūros centro erdvė bus apsaugota, o  žinodami, kad filmuojama, ir žmonės elgiasi kitaip.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajonas žinomas kaip vienas saugiausių apskrityje, tačiau pastaruoju metu rajono biudžetinės įstaigos taupydamos lėšas puolė ieškoti pigesnių variantų, kaip apsaugoti turtą – vietoje buvusių sargų nutarta naudotis saugos tarnybų paslaugomis. Juolab kad jų Kupiškyje yra ne viena ir ne dvi. Atrodo, reikia tik džiaugtis, kad vadovai stengiasi taupyti.

Mažos vertės viešajam pirkimui didelių sąlygų nekeliama, todėl įstaigų vadovai savo nuožiūra gali rinktis ir tokį pirkimą vykdyti greitai. Tik bėda, kad kartais skubant prarandama bet kokia nuovoka, pamirštami reikalavimai, ir viskas prasideda atvirkščiai: pirma ratai, o paskui arklys.

Kas atsitiko, kad rajone viešuosius pirkimus laimi viena saugos tarnyba, o kitos apie kvietimus dalyvauti tokiame procese mažai ką žino arba tiesiog nekviečiamos? Ne paslaptis, kad biudžetinės įstaigos yra patys geriausi klientai – tai garantuotos pajamos ne vienerius metus, todėl dėl tokio kąsnelio verta pasistengti.
Visi kalbinti biudžetinių įstaigų vadovai rinkosi vieną saugos tarnybą teikdami, kad jos paslaugos geriausios ir pigiausios.
Kai kurie labai skubėjo, net pamiršo, kokia tarnyba juos saugojo iki šiolei.

Kerštas už viešumą – nutraukta sutartis?

Keisto laiško sulaukė viena saugos tarnyba iš Kupiškio etnografijos muziejaus direktorės Violetos Aleknienės. Spalio 12 dienos prašyme rašoma, kad nuo spalio 15 d. nutraukiamos apsaugos paslaugos saugomiems muziejaus objektams. Viskas būtų gerai – prašymas patvirtintas direktorės parašu. Tačiau yra viena detalė. Ši įmonė niekada Kupiškio etnografijos muziejui neteikė saugos paslaugų. Nuo 2012 metų muziejaus objektus saugo UAB JSSA. Kodėl tokia skuba, kas nutiko?

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ, Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video