2024/05/18

 

Vandentiekio trasa kursto sodininkų nesantaiką

Vandentiekio bokštas priklauso dviem – „Klevo“ ir „Silikato“ sodininkų bendrijoms.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi sodininkų bendrijų „Klevas“ ir „Silikatas“ narės. Pasak moterų, sodininkai susidūrė su problema. Birželio mėnesį žemės sklypo, kuriame įrengta vandens tiekimo linija į šių bendrijų sodus, savininkas Andrius Jurėnas pradėjo sodybos įkūrimo darbus. Trasa jam trukdo, todėl siūlo ją perkelti. Atsižvelgiant į tai, kad vandentiekio trasa sena ir ne kartą buvo tvarkoma, sodininkai ėmė svarstyti klausimą dėl naujos linijos įrengimo. Tai kainuotų apie 2 tūkst. eurų. Buvo nuspręsta, kad šią sumą lygiomis dalimis padengtų abi sodininkų bendrijos. Tačiau atsiklausta ne visų nuomonės, be to, dauguma tam nepritaria ir apmokėti šias išlaidas nesutinka.

Dengti išlaidų nenori

Dalį išlaidų, be minėtų poros tūkstančių eurų, įsipareigoja sumokėti pats sklypo savininkas, tačiau ne visiems ši siūloma išeitis priimtina. „Mūsų valdyba, vos penki žmonės, už visus 116 bendrijos narių nutarė iš mūsų renkamo nario mokesčio skirti šiuos 1 000 eurų. Turi būti šaukiamas visuotinis narių susirinkimas, bet mūsų nuomonės niekas neklausė, viską nutarė vadinamoji valdyba. Norime atkreipti dėmesį, kad švaistomi mūsų, pensininkų, pinigai. Mokame didelį nario mokestį, po 6 eurus už arą per metus, tačiau net nežinome, kaip ir kur jie panaudojami, – piktinosi „Klevo“ sodininkų bendrijos narė (pavardė redakcijai žinoma). – Esame daugiau nei du šimtai sodininkų, mūsų, pensininkų, pinigais norima sušelpti vieną žmogų. Jau pirkdamas sklypą jis žinojo, kad čia eina trasa, o dabar visus nori apgauti. Ši vandentiekio trasa yra visos mūsų bendrijos turtas. Ji paklota dar 1980 metais.“

„Silikato“ sodų bendrija vienija mažiau – 105 narius. Pagal naujus įstatus, savo valdybos ji neturi, visus reikalus sprendžia visuotinis narių susirinkimas. Sodininkai dėl šios trasos buvo jį sušaukę. Pasak šios bendrijos narės (pavardė redakcijai taip pat žinoma), dauguma žmonių apmokėti išlaidas nesutiko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video