2024/05/19

 

Parapijiečiai turės vietą susiburti

Atnaujintoje parapijos namų salėje nuo šiol bursis tik parapijiečiai.
Autorės nuotrauka

Prasidėjus rudeniui, malonių permainų sulaukė Kupiškio parapijos žmonės. Nuo šiol jie turės nuolatinę vietą, kur galės susiburti. Sekmadienį Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje švęsti Angelų sargų atlaidai. Po jų iškilmingai pašventinta atnaujinta parapijos namų salė. Čia nebebus rengiami pobūviai, metinės ar gedulingi pietūs. Dekano Mindaugo Kučinsko iniciatyva nuspręsta šią vietą skirti tik įvairiai parapijos veiklai vykdyti.

Naudota ne pagal paskirtį

„Jei salė yra parapijos, mums ir reikėtų plėtoti čia veiklą, susijusią su bažnyčia“, – sakė M. Kučinskas. Iki šiol taip nebuvo, salė dažnai, ypač savaitgaliais, būdavo užimta, vykdavo gedulingi pietūs, metinės, krikštynos, vestuvės ir kitokios šventės.

„Salė buvo naudojama tam, kas tikrai gali vykti tam skirtose vietose – yra restoranai, valgyklos. Nutarėme tai pakeisti. Ši salė pirmiausia tarnaus patiems žmonėms“, – kalbėjo M. Kučinskas. Jo teigimu, tokia vieta, kur parapijiečiai galėtų bet kada netrukdomi susirinkti, labai reikalinga. Dažnai po šv. Mišių žmonės neturėdavo kur tai padaryti, glausdavosi pačioje bažnyčioje.

Iki atiduodant salę naudotis parapijiečiams nutarta ją atnaujinti. Perdažytos sienos, nušlifuotos ir perlakuotos grindys. Sutvarkyta ne tik salė, bet ir daugiau parapijos namų pirmojo ir antrojo aukšto kambarių. Dekano teigimu, juos būtinai reikėjo atnaujinti, nes kambarėlių sienos buvo apvarvėjusios, aptrupėjusios, grindys nusidėvėjusios. Darbai prasidėjo vasarai baigiantis. Kupiškėnai statybininkai perdažė sienas, iš Panevėžio samdyti žmonės sutvarkė grindis. Visi darbai atlikti parapijos lėšomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video