2024/05/18

 

Agresijos įkaitai šaukiasi pagalbos

Labai dažnai daugiabučių namų  gyventojai nesulaukia realios pagalbos, kai jų ramybę drumsčia agresyvus kaimynas.
Asociatyvi Valio Staburo nuotrauka

Ką daryti, kai daugiabučio namo kaimynai nuolat girtauja, kelia triukšmą, daužo langus, net gadina namo fasadą? Policija ne visada gali padėti, ypač tada, kai triukšmadarys psichikos ligonis, piktnaudžiaujantis alkoholiu.
Į tokią sveikatą ardančią situaciją dažnai pakliūva daugiabučių namų gyventojai.
Ar yra kokia nors reali išeitis iš šio užburto rato?

Priversti kęsti šėliones

Vieno Kupiškio daugiabučio namo gyventojai jau ne vieneri metai kenčia nuo psichinę negalią turinčio kaimyno keliamo triukšmo. Vyras ypač agresyvus tampa, kai išgeria. O geria labai dažnai. Retai kada jį galima pamatyti blaivų. Anot kaimynų, žmogus ir prieš savo motiną kelia ranką. Nuolat iš to buto girdėti trenksmai, keiksmai, dūžtančio stiklo garsai. Neseniai šukės pažiro į lauką. Mat įniršio pagautas vyras nuniokojo įstiklintą balkoną. Galėjo ne tik šukės praeivius sužeisti, bet ir balkono stiklinimo rėmai, atplyšę nuo sienos ir grėsmingai kyburiuojantys ore.

„Nerandame kam pasiskųsti. Policija atvažiuoja, išsiveža triukšmadarį ir po kelių valandų paleidžia. Mat neįgalaus žmogaus bausti negali. Pataria kreiptis į polikliniką, į inspektorių miesto reikalams. Ar jie gali tokiu atveju ką nors padaryti? Kaip mums toliau gyventi tokioje atmosferoje?“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video