2024/05/07

 

Lietaus išprausta derliaus šventė

Iš šieno ritinių sukurtas traukinukas visus kvietė į parodą-mugę.
Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį kupiškėnai ir miesto svečiai skubėjo į tradicinę Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos organizuojamą žemės ūkio parodą-mugę „Derlius – 2015“. Šiais metais ji visus sukvietė jau aštuonioliktą kartą. Kaip ir kasmet, taip ir šį kartą čia netrūko ir prekeivių, ir lankytojų. Skambėjo muzika, kvepėjo gardumynais, buvo teikiami apdovanojimai. Vienintelis gerą nuotaiką kiek trikdė visą pusdienį įkyriai krapnojęs lietus.

Pamaišė lietus

Žmonės, nepabūgę lietaus, įsispyrę į guminius batus, į šventę vis dėlto atėjo. Nuo pat ryto šurmuliavo mugė, kur prekiauta žemės ūkio, ekologine produkcija, įvairiais gardėsiais, sodo ir daržo technika. Savo dirbinius siūlė tautodailininkai. Pasak mokyklos direktorės Linos Kaušakienės, prekiauti mugėje buvo kviesta apie 130 prekybininkų iš įvairių šalies kampelių – Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Anykščių, Biržų, Utenos ir, žinoma, Kupiškio. Sulaukta 86 prekeivių. „Dauguma prekybininkų šventėje dalyvauja jau keletą metų. Dažnai ir patys skambina, siūlosi atvykti, – sakė mokyklos direktorė. – Gaila, pamaišė lietus, lankytojų sulaukėme mažiau nei įprastai. Vidutiniškai kasmet mugėje apsilanko iki trijų tūkstančių dalyvių. Esu girdėjusi, kad į Kupiškį, norėdami aplankyti mūsų parodą-mugę, žmonės ir pas gimines specialiai atvyksta.“

Seniau pirmąjį spalio šeštadienį vykdavęs renginys šiais, kaip ir praėjusiais metais, surengtas baigiantis rugsėjui, kol dar ne taip vėsu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video