2024/05/07

 

Korepetitorius – būtinybė ar mada

Pasak mokytojų, tik sistemingas darbas gali padėti siekti gerų mokymosi rezultatų. Svarbiausia, kad tobulėti norėtų pats vaikas.
Autorės nuotrauka

Mokykloje po pamokų mokiniai, kuriems nesiseka vienas ar kitas dalykas, gali gauti papildomas konsultacijas. Jos yra nemokamos.
Visgi ne paslaptis, kad nemažai tėvų savo vaikams samdo korepetitorius, kad jie padėtų jiems užglaistyti mokymosi spragas.
Ar tos tėvų pastangos duoda realių vaisių, ar yra tik noras apsidrausti nuo prastų egzaminų rezultatų, madingas dalykas? O gal to reikia dėl to, kad nemokamų konsultacijų mokiniams yra per mažai.

Padeda įvairiais būdais

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas sakė, kad bendruosiuose ugdymo planuose yra rekomenduojama individuali ar grupinė pagalba mokiniams. Šiais mokslo metais lietuvių kalbos, matematikos, gamtos ir socialinių mokslų mokytojams išskirstyta 17 savaitinių valandų papildomoms konsultacijoms. Kiekvienam mokytojui tenka po 30 min. konsultacijoms per savaitę. Už šį konsultacijų laiką jie gauna atlygį.

„Apie papildomas konsultacijas žino ir gimnazistai, ir jų tėvai. Be to, mokytojai savo mokinius konsultuoja ir nemokamai. Pavyzdžiui, per pertraukas.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video