2024/05/07

 

Ar saugus mūsų jaunimas?

Mokyklos sugalvoja daug priemonių mokinių saugumui užtikrinti, tačiau peržengę prižiūrėtojų ribas mūsų vaikai gali visko prisigalvoti.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Jaunimas mėgsta laisvę, o kai jaunas žmogus nutrūksta nuo tėvų grandinės – gali atsirasti ir problemų. Ypač daug tokių laisvės ištroškusių mokinių sulaukia Kupiškio technologijos ir verslo mokykla (KTVM). Jos vadovai teigia taikantys daugybę įvairių priemonių, kurios įstaigai leidžia pasigirti saugiausia profesine mokykla visame regione. Tuo tarpu kartais atsiranda nuskriaustųjų ar nepažangiųjų, kurie kaip tas šaukštas deguto medaus statinę sugadina.

Bijo grįžti mokytis

Į „Kupiškėnų mintis“ kreipėsi anykštėnė (vardas ir pavardė redakcijai žinoma). Moteris pasakojo, kad KTVM mokytis šiais metais pradėjęs sūnus nebenori važiuoti į Kupiškį. Vidury gatvės jį užpuolė keli jaunuoliai. Mokinys vos spėjo pabėgti nuo lazdų.

Pasidomėjome, ar kitų rajonų jaunuoliams saugu mokytis Kupiškyje. Mūsų rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas teigė, kad jaunimas visur ir visada mėgo laužyti taisykles. Tačiau KTVM, jo duomenimis, per šiuos metus neužregistruotas nė vienas mokinių konfliktas.

„Gal šios mokyklos vaikai nusižengia už mokyklos teritorijos ribų. Bet pačioje įstaigoje, bendrabutyje tokių bėdų retai būna“, – sakė G. Misiūnas. Jo teigimu, KTVM turi daug priemonių saugumui užtikrinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video