2024/05/07

 

Laikas pakirto medinių salos paukščių sparnus

Uošvės Liežuvyje beveik prieš trisdešimt metų iškilę ąžuoliniai stulpai su paukščiais baigia sutrūnyti ir kelia pavojų praeiviams.
Autorės nuotrauka

Į Uošvės Liežuvio salą nuolat traukia kupiškėnai ir mūsų krašto svečiai pasisemti ramybės, pasigrožėti dendroparko augmenija.
Deja, pastaruoju metu čia besilankantiems žmonėms yra iškilęs realus pavojus. Jį kelia šios salos prieigose stovintys ir spėję gerokai sutrūnyti aukšti ąžuoliniai stulpai su mediniais paukščiais. Vienas paukštis jau senokai guli nukritęs ant žemės.


Įaugę į peizažą

Šią meninę kompoziciją beveik prieš trisdešimt metų sukūrė Henrikas Orakauskas. Jos nuotraukos puošia ne vieną rajoną reprezentuojantį leidinuką. Sunku įsivaizduoti, kad Uošvės Liežuvio sala gali likti be šių skulptūrų.

Pasak rajono vyriausiosios architektės Euchridos Sipavičienės, skulptūros ten pastatytos apie 1988 metus, dar prieš pradedant sodinti parką. Drėgmės veikiamas medis baigia sutrūnyti. Šiuo metu vienas paukštis yra iškritęs iš metalinių įtvirtinimų. Būtų gaila, jei skulptūrų nepavyktų atkurti. Reikia, kad medienos specialistai nuspręstų, ar dar galima šias skulptūras restauruoti, ar jau jas galima tik atkurti. Nemaža problema, iš kur tiems darbams gauti medienos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video