2024/05/07

 

Įsibėgėja naujasis kultūros centro sezonas

Kultūros centro direktorės Jolitos Janušonienės nuomone, kupiškėnams reikia įvairių renginių.
Autorės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai šiais metais į tradicinį naujojo 32-ojo kūrybinio sezono atidarymo koncertą žiūrovų nepakvietė. Nuspręsta visuomenei prisistatyti kitaip. Apie tai, ką naujas sezonas žada žiūrovams, pasišnekėjome su centro vadove Jolita Janušoniene.

Tęsia veiklą

Pasak direktorės, prisistatyti visuomenei kultūros centro kolektyvai pačių darbuotojų siūlymu šįkart nusprendė kitokia forma nei įprasta. Kiekvienas kolektyvas trumpai pasirodys prieš įvairius renginius. Kaip kuo įdomiau ir patraukliau tai padaryti, galvoja jie patys. Taigi kupiškėnai, kurie lankosi kultūros centre, gali tikėtis staigmenų. „Prisistatymas nebus ilgas, vieni galvoja šaukinius, kiti tai padarys vaizdine medžiaga“, – sakė J. Janušonienė.

Veiklą tęsia tradiciniai kolektyvai – kamerinis, mišrus choras, vokaliniai ansambliai ir duetas, vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų choreografiniai, instrumentiniai kolektyvai, folkloro ansamblis, teatrai, sportinių šokių studija. „Naujų kolektyvų neturime, visi gyvavę iki šiol tęsia savo veiklą. Bendradarbiaudami su meno mokykla galvojame suburti liaudies dainų ir šokių ansamblį. Šoktų mūsų vaikai ir jaunimas, o muzikuoti galėtų meno mokyklos mokiniai ar mokytojai“, – ateities planais dalijosi direktorė.

J. Janušonienė pasakojo, kad naujų narių priėmimas į meno mėgėjų kolektyvus vis dar vyksta, o kupiškėnai noriai įsilieja į jų gretas. „Jaunimas visada yra aktyvus, tačiau žmonės ateina ir į suaugusiųjų teatrą „Provincija“. Nauja tai, kad vykdoma kolektyvų narių registracija, o vadovai turi parengti savo veiklos programas“, – teigė direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video