2024/05/07

 

Su visa Lietuva šokome ir mes

Centrinėje miesto aikštėje vyko akcija „Visa Lietuva šoka“.
Autorės nuotrauka

Šeštadienio pavakare centrinė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštė tapo šokių aikštele po atviru dangumi. Čia susibūrė nedidelis būrelis šokio mylėtojų, kurie įsijungė į pirmą kartą visoje šalyje surengtą etninės kultūros akciją „Visa Lietuva šoka“.

Tikslas – išaukštinti šokį

Į Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytą renginį buvo kviesti įsijungti visų miestų ir miestelių, kaimų gyventojai. Tuo pačiu metu, penktą valandą vakare, įvairiuose Lietuvos kampeliuose žmonės kartu mokėsi tradicinių liaudies šokių, dainavo. Akcijos tikslas – ne tik mokytis šokti, kartu dainuoti liaudies dainas, bet ir per šokį vienyti žmones, puoselėti kultūros tradicijas, skatinti bendrystės idėją.

Akcijos sumanytojai teigia, kad suorganizuoti šį renginį mintis į galvą atėjo neatsitiktinai – pastaraisiais metais Lietuvoje pastebimos atgimstančios liaudies šokių tradicijos, be to, tai yra mėgstamas ir populiarus laisvalaikio leidimo būdas. Ši akcija – vienas iš Etnografinių regionų metų įvykių, atskleidžiančių regionų tradicinės kultūros ypatumus. Didesni akcijos renginiai vyko etnografinių regionų centruose: Aukštaitijos – Panevėžyje, Dzūkijos – Druskininkuose, Sūduvos – Marijampolėje, Žemaitijos – Telšiuose, Mažosios Lietuvos – Klaipėdoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video