2024/05/19

 

Žodis rajono valdžios oponentams

Kol kas rajono Taryboje opozicijos balso beveik negirdėti.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Prasideda naujasis politinis sezonas. Ta proga pasidomėjome, kaip dabartinės rajono valdančiosios konservatorių ir socialdemokratų daugumos pirmuosius nuveiktus darbus vertina jų oponentai – kitų partijų atstovai, išrinkti į rajono Tarybą. Iš jų tik valstiečiai yra oficialiai pasiskelbę opozicija. Bet jų balso iki šiol negirdėti. Ar tokia silpna opozicija bus ir toliau? Kas trukdo jai susivienyti? Kokie nauji iššūkiai šį sezoną laukia mūsų politikų?

Opozicija žada prabilti

Rajono Tarybos opozicijos, kuriai priklauso penki Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, vadovas Jonas Jarutis sakė, kad dabartinės rajono valdžios darbų nelabai matyti. Nudažė, bet dar ne visą „Lelijos“ pastatą (buvęs meras pripažino, kad jam niekaip nepavykdavo su šios įmonės vadovybe dėl to susitarti – aut. past.), ir tiek. Už 36 tūkst. eurų, skirtų tam dažymui, galima nemažą gabalą gatvės išasfaltuoti. Ar tai pirmo būtinumo darbas? Tiesa, dar įrengė kelias vaikų žaidimų aikšteles.

„Pagrindinis jų darbas šiuo metu – keisti mūsų anksčiau suplanuotus darbus. Antai pakeitė baseino vietą, kažkodėl delsia pradėti Palėvenės vienuolyno tvarkymo darbus, nors yra tam jau skirta lėšų. Nejuda ir miesto centrinės aikštės rekonstrukcija. Su mumis dėl to niekas nesitaria. Mes jau buvome pradėję rengti šios rekonstrukcijos technines sąlygas, konsultavomės su specialistais.

Akivaizdu, kad socialdemokratai į įvairias pareigas kiša savo partijos narius. Tai daroma be jokių skrupulų. Tokiu principu – stok į partiją, gausi pareigas – mes taip nesielgėme. Neišvarėme ir nė vieno specialisto. Savus proteguoja ir konservatoriai. Tik jie tai daro kur kas subtiliau nei jų koalicijos parneriai socialdemokratai“, – negailėjo kritikos valdantiesiems opozicijos vadovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video