2024/05/19

 

Grįžta į atnaujintus vaikų globos namus

Dabartiniai Paketurių šv. Kazimiero vaikų globos namai.
Autorės nuotrauka

Jau rytoj po beveik dvejų metų pertraukos Kupiškio rajono šv. Kazimiero vaikų globos namų gyventojai persikels į neatpažįstamai pasikeitusius savo namus. Įgyvendinus projektą „Kupiškio rajono šv. Kazimiero vaikų globos namų infrastruktūros modernizavimas“ beveik dvigubai – nuo 600 iki 1100 kv. m padidėjusiuose namuose vaikai gyvens ne tik daug gražiau ir erdviau, bet ir šeimynose. Kol kas jų globos namuose bus trys. Padaugėjus gyventojų, gali atsirasti ir ketvirta.

Įkurtuvių neplanuoja

Visą šią savaitę iš Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendrabučio, kur globos namų gyventojai glaudėsi nuo 2013 metų gruodžio, kai buvo pradėta pastato renovacija, vaikų drabužiai, kiti daiktai, buvo vežami į naujuosius namus.

Penktadienį čia persikels ir visi globos namų auklėtiniai. Įstaigos direktoriaus Petro Remeikio teigimu, jokio iškilmingo įstaigos atidarymo neplanuojama. „Svarbiausia dabar – persikelti, įsikurti, o atnaujintus namus planuojame vėliau būtinai pašventinti“, – sakė vadovas.

Gyvens kaip šeimoje

Nuo šiol vaikai gražiuose ir erdviuose namuose gyvens trijose šeimynose. Kiekvienoje – po aštuonis. „Gyvendami šeimynose jie bus rengiami savarankiškam gyvenimui. Kiekvienas turės savo atskirą kampelį ir svarbiausia – privatumą, taip, kaip ir šeimoje“, – pabrėžė direktorius.

Vaikams įrengti vienviečiai arba dviviečiai kambariai. Kiekviename yra lovos, spintos, rašomasis stalas. Šeimyna turės ir po atskirą žaidimų ir poilsio kambarį, kuriame stovės televizorius, kompiuteris. Jaukiose moderniose virtuvėlėse-valgomuosiuose globos namų auklėtiniai mokysis gaminti valgį. Atskirai berniukams ir mergaitėms įrengti tualetai, dušai, taip pat skalbykla.

Kiekvieną šeimyną prižiūrės penki darbuotojai – po du socialinius darbuotojus ir tris socialinio darbuotojo padėjėjus. „Socialiniai darbuotojai bus atsakingi už vaikų ugdymą, o padėjėjai daugiau rūpinsis buitiniais dalykais.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video