2024/05/19

 

Dviratininkai – už gyvybę

Akcijos „Važiuok dviračiu aplink pasaulį“ dalyviai siekė atkreipti dėmesį į savižudybių prevencijos svarbą.
Autorės nuotrauka

Pirmą kartą Kupiškio rajone rugsėjo 10–11 dieną vyko Savižudybių prevencijos dienai skirti renginiai – „Susijunkime, kad gelbėtume gyvybes“. Šia akcija buvo siekta prisijungti prie Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos renginio „Važiuok dviračiu aplink pasaulį“ ir atkreipti visuomenės dėmesį į šią opią problemą.

Rugsėjo 10-ąją Pasaulinė savižudybių prevencijos diena paminėta Alizavoje. Penktadienį ta intencija skapiškėnai buvo surengę bėgimą, o Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje kunigas Mindaugas Kučinskas aukojo šv. Mišias. Po šv. Mišių nusižudžiusiųjų artimieji buvo pakviesti į pokalbio valandėlę.

Pavakariu daugiau nei 55 dviratininkai susirinko prie Kupiškio kultūros centro, kur turėjo būti jiems duotas akcijos „Važiuok dviračiu aplink pasaulį“ startas. Šio renginio idėja – kolektyviai nuvažiuoti atstumą, lygų kelionei aplink pasaulį, ir taip atkreipti visų dėmesį į savižudybių prevencijos svarbą.

Renginio dalyviai ant pušelės nutupdė 65 popierinius paukštelius – tiek, kiek per penkerius metus (2010–2014) nusižudė kupiškėnų.

Viena iš akcijos iniciatorių Kupiškio savižudybių prevencijos darbo grupės vadovė Valija Šap pasidžiaugė, kad gausiai kupiškėnai susirinko į šią akciją, kad daug žmonių suvokia, jog reikia susivienyti ir gelbėti gyvybes, padėti žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Ji išreiškė viltį, kad tų popierinių paukštukų, simbolizuojančių prieš save ranką pakėlusius žmones, bus vis mažiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video