2024/05/19

 

Bibliotekai vis dar ieškoma laikino būsto

Kupiškio viešosios bibliotekos pastatas šiemet turi būti pradėtas atnaujinti, bet valdžia dar vis neapsisprendžia, kur laikinai šią įstaigą iškelti.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Šiemet turi prasidėti Kupiškio viešosios bibliotekos atnaujinimo darbai. Jau yra skirta ir europinių lėšų. Dėl to šį mėnesį visi bibliotekos skyriai turėtų būti perkelti į laikinas patalpas. Tačiau rugsėjui įpusėjus, kol kas bibliotekininkai jokių permainų nesulaukė.

Bijo prarasti lėšas

Pasak Kupiškio viešosios bibliotekos direktorės Daivos Bubulienės, rajono vadovai dar nenusprendė, kur biblioteka turėtų laikinai prisiglausti. Tai padaryti nėra paprasta. Knygų ir kitų spaudinių fondas didelis. Jam sandėliuoti reikia didelės vietos.

Bibliotekos vadovė buvo susirūpinusi, kad laiku neperkėlus bibliotekos į kitą vietą, nebus galima pradėti jokių remonto darbų ir įsisavinti tam skirtų lėšų – apie 30 tūkst. eurų. Tokiu atveju tie pinigai būtų prarasti.

„Šiuo metu vyksta intensyvi laikinų bibliotekos patalpų paieška. Nuolat dėl to reikalo tariamės su rajono mero pavaduotoju Aurimu Martinka, Urbanistikos ir ekologijos skyriaus specialistais. Yra svarstoma keletas pasiūlymų. Galutinis variantas visgi šį mėnesį turėtų būti pasirinktas“, – kalbėjo D. Bubulienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video