2024/05/19

 

„Lietuvos ūkininkams reikia išmokti streikuoti…“

Kupiškėnai žiūri, kaip kariama plastikinė karvutė.
Mindaugo Kučinsko nuotrauka

Taip teigia jauni ūkininkai kupiškėnai, pirmadienį dalyvavę pieno gamintojų protesto akcijoje Briuselyje.

Kai negirdi, reikia parodyti

Pasaulinė pieno krizė, žlungantis Europos pieno ūkis, pieno gamintojus smaugiančios į neregėtas žemumas nukritusios produkcijos supirkimo kainos verčia Europos šalių ūkininkus mesti savo sunkų kasdienį triūsą ir su traktoriais, buldozeriais, srutvežiais sukti į išblizgintas didmiesčų gatves, į Paryžių, į Briuselį, ten, kur posėdžiauja svarbiausioji valdžia. Nereikėtų jiems važiuoti, jeigu valdžia išgirstų ir suprastų, pamatytų ūkininkų vargus. Jeigu nemato, tą vargą reikia atsivežti, parodyti, kad valdžia užuostų, paliestų, batus ir kostiumus bent kiek išsipurvintų, truputį sunerimtų dėl išsiliejusio žmonių pykčio. Adrenalinas kraujyje skatina rimčiau galvoti ir sparčiau veikti.

Šį pirmadienį Briuselyje surengtas neeilinis 28 Europos Sąjungos šalių žemės ūkio ministrų posėdis sudėtingai Europos Sąjungos žemės ūkio, ypač pienininkystės, situacijai aptarti. Ten vyko ir Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė su svarbia misija – išprašyti 32 mln. eurų paramą nuo Rusijos embargo nukentėjusiems šalies pieno gamintojams.

Tądien Europos pieno taryba ir ES žemdirbių ir žemės ūkio kooperatyvų jungtinė organizacija „Copa – Cogeca“ organizavo protesto mitingą, į kurį suvažiavo Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Suomijos, Danijos ūkininkai, kooperatyvų atstovai, jaunieji ūkininkai. Lietuva – Europoje, Kupiškis – Lietuvoje, viskas, kas ten vyksta, aktualu ir mums.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video