2024/05/19

 

Mero pavaduotojo kritika negąsdina

Mero pavaduotojas Aurimas Martinka, ėmęsis įgyvendinti nemažai pertvarkų rajone, jas žada ir ateityje.
Autorės nuotrauka

Praėjo keturi mėnesiai nuo to laiko, kai rajonui vadovauja nauja valdžia. Vicemeru tapo socialdemokratų partijos atstovas Aurimas Martinka. Vos atsisėdęs į mero pavaduotojo kėdę jis ėmėsi ryžtingų ir gana drąsių permainų. Apie tai, kokia nuotaika ir kokie darbai lydėjo šiuo laikotarpiu, su juo ir pasikalbėjome.

Kokius darbus vicemerui pavyko nuveikti per šį vadovavimo laikotarpį?

Nuveikta daug darbų, bet išskirčiau tris didžiausius. Nepaisant, kad susilaukta daug politizuotos kritikos, buvo pradėta kultūros centro reforma. Ji artėja prie pabaigos. Patvirtinti kultūros centro nuostatai, strateginis planas. Sukurta struktūra, pareigybiniai nuostatai. Kitas svarbus darbas – pasirašytas ketinimų protokolas su Lietuvos irklavimo federacija. Taip pat jau sutarta su viena Vilniaus turizmo firma „Banelituras“, kad į Kupiškį pajudės turistai. Firmos direktorius, vadybininkė buvo atvykę į Kupiškį, apžiūrėjo keletą objektų – Adomynės dvarą, Palėvenės vienuolyną, marias, Uoginių amatų centrą, etnografijos, Veronikos Šleivytės muziejų Viktariškėse ir Uoginių trasą. Didžiausią susidomėjimą sukėlė Adomynės dvaras ir jo siūloma kulinarinė programa. Jie jau žada surengti pirmąją bandomąją ekskursiją.

Turbūt prognozuoti, kad tokie turistų srautai, kokie plūsta į Anykščius, atvyktų ir pas mus, būtų labai drąsu?

Tokių srautų neprognozuojame. Deja, vilniečius nuvylė Uoginių amatų centras. Tai lėmė žmogiškasis faktorius. Adomynės bendruomenė puikiai prisistatė, tuo tarpu Uoginių darbuotojai to nepadarė. Svečiams labai didelį įspūdį paliko ir Kupiškio etnografijos muziejaus siūlomos edukacinės programos. Joms nereikia jokių didelių korektūrų, kad čia būtų galima atvežti Vilniaus mokinius.
Dar vienas labai svarbus darbas – ir pradėta rajono ligoninės pertvarka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video